Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ricardo Montoya (Eosta) blikt vooruit op overzees bio-perenseizoen:

"Het is een groot misverstand dat niet-regionaal fruit minder duurzaam zou zijn"

Half februari ontvangt Eosta de eerste peren uit Argentinië. In de nieuwsbrief van het bedrijf geeft product manager Ricardo Montoya  zijn inschatting voor het nieuwe seizoen. "We verwachten een heel mooi seizoen met grote volumes en goede kwaliteit. Geen extreme hagel- of vorstschade zoals het afgelopen seizoen. Gelukkig hebben Chili en Argentinië geen extreme temperaturen gehad die een negatief effect op de kwaliteit zouden kunnen hebben”.


Product Manager Ricardo Montoya & Marketing Coördinator Monique Mooij

Op de vraag of hij een ander seizoen verwacht dan vorig jaar, antwoordt Ricardo: “De vraag is hoger als gevolg van een tekort aan Europese appels en peren. De verwachtingen liggen hoog en wij zullen voldoende volume in de markt kunnen aanbieden om onze klanten verschillende gewenste maten en soorten verpakking te kunnen leveren”.

Eosta gaat door met het vergelijken van de ‘Ware Kosten’ van voedselproductie voor biologische en niet-biologische peren. "De berekeningen zijn op een model van de FAO gebaseerd en laten zien dat bio peren niet te duur zijn, maar gangbare peren te goedkoop.” Klik hier voor het complete True Cost Rapport

Als je kijkt naar de belangstelling voor regionaal voedsel, waarom haalt Eosta dan peren uit Zuid-Amerika? “Het is een groot misverstand dat niet-regionaal fruit minder duurzaam zou zijn. Veel mensen denken dat we die producten invliegen en dat ze daarom een enorme C02-voetafdruk hebben. We grijpen daarom elke kans aan om te benadrukken dat we onze appels en peren altijd per schip vervoeren. Onafhankelijk onderzoek laat zien dat de C02-voetafdruk van een verse Argentijnse peer lager is dan een Europese peer die maanden in de koeling heeft gelegen. Bij Eosta kijken we naar de totale impact en daar horen allerlei ecologische en sociale aspecten bij zoals de omgang met de bodem en de impact op lokale gemeenschappen", besluit Ricardo.

Bron: Eosta

Publicatiedatum: