Studenten aan de slag met mystery box vol overgebleven groenten

Afgelopen week doneerde Odin twintig Mystery Boxes vol met biologische groenten aan ErasmusFoodLab: een project van Erasmus Universiteit waar studenten onderzoek doen naar 'plant-based healthy food & sustainability.' De Mystery Box zat vol 'overgebleven zero waste groenten' die de studenten verwerkten tot inspirerende recepten.

Het Erasmus Food Lab is een project van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Op de campus streven studenten ernaar koks, foodondernemers, onderzoekers en professionals samen te brengen in een academische omgeving waar onderzoek, onderwijs en marketing rond plantaardig voedsel de hoofdrol spelen. Hoe draagt plantaardige voeding bij aan meer welzijn? Een gezondere planeet? Maar ook experimenteren de studenten in de keuken met recepten en geven ze workshops over een vegan dieet.

Mystery Box
Elke week ontvangen de studenten een Mystery Box. Iedere box bevat dezelfde inhoud. De studenten gaan bijvoorbeeld aan de slag met biologische en biodynamische groenten zoals pastinaak, gesneden wortel, biet en tomaten. Odin sponsorde met een doos vol overgebleven groenten. Wie het lekkerste gerecht maakt, wint en verschijnt op de website van ErasmusFoodLab.

Zero Waste
De inkopers van Odin doen kopen scherp in. Hierdoor houdt Odin weinig producten over en gaat er bijna niets over de datum. "Oftewel, we hebben weinig ‘derving’. Houden onze winkels toch producten over, dan zijn er verschillende dingen die zij doen om er voor te zorgen dat deze producten toch nog goed gebruikt worden. Een aantal van onze winkels zijn bijvoorbeeld aangesloten bij ‘Too Good To Go’. In Arnhem worden overgebleven groenten en fruit gebruikt door restaurants. In onze winkel in Alkmaar gaat een deel van de overgebleven voedingsmiddelen naar dieren van het Ekodorp. Soms hebben we in ons distributiecentrum in Geldermalsen producten waar niets mis mee is, maar waar soms toch een te grote voorraad van is of waarvan de houdbaarheidsdatum binnen een bepaalde termijn gaat verlopen. Deze worden dan opgehaald door Voedselbank Rivierenland."

Voor meer informatie:
Odin
De Panoven 1
4191 GV Geldermalsen
0345 577 133
info@odin.nl
www.odin.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven