Geen melamine in bamboe-assortiment BioFutura

Naar aanleiding van de waarschuwing van NVWA voor servies dat gemaakt is van bamboe in combinatie met melamine, laat ook BioFutura weten dat melamine niet wordt gebruikt voor de bamboeproducten in hun assortiment.

Geen zorgen
"Ons bamboe-assortiment bevat alleen producten die volledig gemaakt zijn van natuurlijk bamboehout of karton gemaakt van bamboepulp. Geen van deze materialen bevat melamine", schrijft oprichter en eigenaar Wouter Moekotte. "Klanten die bamboe bestekken, of producten van bamboekarton uit ons assortiment in hun bezit hebben, hoeven zich dus geen zorgen te maken. Integendeel, dit is een zeer duurzame keuze en al deze producten kunnen met een gerust hart worden gebruikt."

Bamboe bestek.

De producten die de NVWA adviseert uit de verkoop te nemen zijn gemaakt van melamine (een hard type olie gebaseerd plastic) en een kleine hoeveelheid daaraan toegevoegd bamboepoeder. Volgens de leverancier van duurzame verpakkingen is het advies van de NVWA om de betreffende producten niet meer te gebruiken 'verstandig'. "Deze producten zijn toch al niet of nauwelijks recyclebaar en het is goed gebruik van onnodige en schadelijke stoffen en toevoegingen (formaldehyde en melamine) verder te beteugelen."

Verdienen predikaat 'bamboe servies' niet
"Al jaren is het mogelijk serviesgoed van 100% hernieuwbaar materiaal te maken met biobased additieven. Bamboe is (als zeer snelgroeiend gewas) een fantastische feedstock en had in de eerste plaats nooit voor een paar procent in de vorm van poeder door greenwashing bedrijven bijgemengd mogen worden. Dit soort producten verdienen niet het predikaat 'bamboe servies'. Bamboe producten en verpakkingen zonder behandeling, toevoeging of laminaat zijn talrijk en vormen een geweldige meerwaarde in ons dagelijks gebruik."

Voor meer informatie:

Wouter Moekotte
Bio Futura
Van Nelleweg 1, Unit 1H4A
3044 BC Rotterdam
010 7370797
06 14759928
wouter@biofutura.com  
www.biofutura.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven