eSPECIAL van start gegaan

Dresscode BIOFACH 2021: teenslippers en joggingbroek

Tholen - Waar Neurenberg normaal gesproken op dit moment de 'place to be' is voor de internationale bio-branche, wisselen we nu vooral online informatie uit. Vanmorgen is de eSPECIAL BIOFACH VIVANESS van start gegaan. Hieraan nemen ook 52 Nederlandse 'exposanten' deel. Biojournaal maakt net als altijd een rondgang langs deze bedrijven. Het resultaat hiervan verschijnt maandag in Biojournaal. 

In de stands is ruimte voor bedrijfsinformatie en een omschrijving van de activiteiten en producten. Ook is het plaatsen van video's en foto's mogelijk om een duidelijker beeld te schetsen van het bedrijf. Bovenaan kan men een prominente foto neerzetten om de aandacht te trekken. Onderin staan de aanwezige medewerkers op een rij.

De meeste interactie tussen bezoekers en exposanten vindt plaats via de chatfunctie. Alleen de exposanten die wat groter uitpakken, kan je live voor een videogesprek benaderen. Bij de meeste deelnemers is het voor een videogesprek noodzakelijk om dit vooraf in te plannen (via Talque - set up video call). Dat maakt het iets minder spontaan. 

Een kijkje achter de schermen
Meesters van De Halm is één van de Nederlandse exposanten. Zij plaatsten vanmorgen een rake foto op social media. Hierin wordt in één oogopslag duidelijk hoe je comfortabel achter de computer/laptop plaats kunt nemen en er toch uiterst professioneel uit kunt zien voor een online beurs. Rob van den Berg, Youri van der Heijden en René van der Locht hebben maandenlange ervaring opgebouwd met online meetings en daar hopen ze tijdens de eSPECIAL van te kunnen profiteren: 


"We zijn helemaal klaar en 'properly dressed' voor de eerste dag van de online beurs 'Biofach eSPECIAL'. Wij hebben er zin in", aldus het bedrijf op Facebook en LinkedIn. 

Ook Angelien Beek van Organic Flavour Company was er vanmorgen al helemaal klaar voor: 

Officiële opening
Petra Wolf, member of the management board van NürnbergMesse, was één van de sprekers tijdens de officiële opening vanmorgen. Ze vertelde hoe het voor de organisatie voelt. Sinds maart 2020 zijn er geen fysieke beurzen meer gehouden in het beursgebouw. "Alles wat een trade fair mooi maakt, is niet mogelijk. Wel willen we onze klanten een mogelijkheid bieden om internationale klanten te ontmoeten en de internationale sector bij elkaar te brengen." De organisatie is trots op het aantal deelnemers en ze zijn dankbaar voor het vertrouwen. "We starten met meer dan 1.400 exposanten uit meer dan 80 landen. Ook het congres bieden we online aan."

De beursorganisatie ziet zeker toekomst in een (deels) digitaal congres, vertelde ze ook. Een groot voordeel is volgens Petra dat presentaties naderhand nog online beschikbaar blijven. Toch gaat er niks boven live ontmoetingen op de beursvloer. "De toekomst voor beurzen is hybride, een combinatie van online en onsite."

Voor meer informatie: www.biofach.de 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven