Roger Kerr, OF&G (Organic Farmers & Growers)

"Het wordt tijd dat de Britse biosector haar kansen grijpt"

OF&G (Organic Farmers & Growers) is blij met de publicatie van het Organic Market Report 2021 van de Soil Association en beschouwt  de vooruitzichten die het rapport voor de sector schets als een niet te missen kans.

In het Organic Market Report worden de laatste gegevens van de sector gepubliceerd. Uit de editie van dit jaar blijkt dat de verkoop het afgelopen jaar met 12,6% de sterkste groei van de afgelopen 15 jaar heeft doorgemaakt. Roger Kerr is blij met het rapport en laat weten het te beschouwen als een tijdige herinnering aan het potentieel van bio.

"De vooruitzichten voor de biosector op de binnenlandse markt zijn zeer positief met een aanhoudende groei en stijgende consumentenvraag. We moeten deze hernieuwde interesse benutten door de integriteit en echtheid van bio als de enige wereldwijd erkende agro-ecologische standaard te blijven benadrukken," zegt Kerr. 

"Na ons vertrek uit de EU is het van cruciaal belang dat we zowel op de binnen- als buitenlandse markt onze kansen grijpen," vervolgt Kerr. "De timing is essentieel met name omdat de EU onlangs een nieuw fonds ter bevordering van agrifoodproducten binnen de EU heeft aangekondigd, waarvan in 2021 €86 mln zal worden besteed aan het bevorderen van de biologische en duurzame landbouw in de EU en daarbuiten."

"Gezien de nieuwe plaats van het VK in de wereldeconomie zal de Britse landbouwsector zich meer dan ooit bewust moeten zijn van marktkansen en hierop in moeten spelen, wil zij waarde creëren. Het is cruciaal dat het VK actie onderneemt en haar aandeel in deze waardevolle markt veiligstelt."

OF&G heeft de regering herhaaldelijk gevraagd om meer erkenning en steun aan landbouwsystemen waarvan bewezen is dat zij positief bijdragen aan de Britse agrarische sector, zowel op het gebied van het milieu als in economisch opzicht. 

"We hopen dat de publicatie van deze nieuwe gegevens voor het  ministerie van Landbouw aanleiding zal zijn om hun Environmental Land Management (ELM)-beleid te heroverwegen en bio expliciet te erkennen als oplossing voor een aantal van de complexe uitdagingen waar we momenteel mee te maken hebben," zegt Kerr tot slot. 

 

Voor meer informatie: 
Organic Farmers and Growers
Tel: +44 193 929 1800
Email: info@ofgorganic.org 
www.ofgorganic.org 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven