Nieuw boek: Een kleine biologische moestuin

"Als ieder van ons zijn eigen groenten zou kweken, zouden we allemaal aan een betere wereld werken en ons steentje bijdragen tegen de klimaatopwarming", aldus Arthur Motté.

Midden in de siertuin van zijn ouders creëerde de 19-jarige Arthur een paradijsje waarin groenten welig tieren, een tempel van biodiversiteit en pracht. Hij wil zijn passie voor en plezier in tuinieren graag delen en doet dat in zijn boek: Een kleine biologische moestuin. 

Geïnspireerd op methoden van de permacultuur weet Arthur op een paar vierkante meter enorm veel te verbouwen. Hij legt uit hoe je sla op hoogte kunt telen, een insectenhotel kunt bouwen, naaktslakken kunt verjagen en courgettechips kunt maken. Hij legt simpel en duidelijk uit hoe de lezer van zijn/haar moestuin een hoorn van overvloed kunt maken. Een kleine biologische moestuin is een inspirerende rondleiding door de tuin van Arthur, in alle seizoenen.

Arthur Motté heeft een passie voor tuinieren, fotografie, koken, piano spelen. Zijn passie voor tuinieren is ontstaan door zijn fascinatie voor planten en hoe zulke kleine zaadjes kunnen uitgroeien tot enorme pompoenen. Omdat Arthur iets voor de planeet wilde doen, creëerde hij een moestuin van 15 m². Voor hem is biologisch, lokaal en petroleumvrij eten onbetaalbaar. Zijn droom: steden en het platteland vol met kleine moestuinen.

Voor meer informatie: www.nl.lepotagerdarthur.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven