BD-Totaal kiest voor 'duurzamere en goedkopere' witte eieren

Vanaf dinsdag heeft BD-Totaal 90 stuks witte EKO eieren in het assortiment. Dat het witte eieren zijn en geen bruine, legt de groothandelaar kort uit in een nieuwsberichtje. "Bruine eieren roepen een beeld op van kippen die in alle vrijheid op het boerenerf lopen te scharrelen. Vanuit marketingoogpunt waren de eerste scharreleieren die op de markt kwamen dan ook bruin. Zo kon de consument ze beter onderscheiden van de eieren van legbatterijkippen. Een kwestie van beeldvorming dus. Als je echter kan kiezen tussen een wit en bruin biologisch ei, dan is het witte ei duurzamer en goedkoper."

Daarbij verwijst BD Totaal naar Thea van Niekerk, onderzoeker bij Wageningen Livestock Research, die uitlegt dat witte kippen minder eten en meer eieren per jaar leggen dan bruine kippen. "Er is dus minder grondstof en transport nodig en dat is beter voor het milieu."

"Witte eieren zijn om de genoemde redenen niet alleen duurzamer, maar ook goedkoper. De 90 stuks witte eieren hebben een introductieprijs van € 0,28/st. Aan de printcode op het ei kan je precies zien waar het ei vandaan komt. Op onze witte eieren staat nu de code 0-NL-43922-07: 0-NL betekent dat het om een biologisch ei uit Nederland gaat en 43922-07 verwijst naar de biologische pluimveehouderij waar het ei geproduceerd is, namelijk die van de familie van der Ven uit Stevensbeek. En dan is het ook nog mooi meegenomen dat witte eieren de perfecte eieren zijn om straks met Pasen te beschilderen."

Voor meer informatie:

BD-Totaal
Lichtschip 31
3991 CP Houten
030 2871445
info@bd-totaal.nl   
www.bd-totaal.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven