Telersorganisatie Alba Bio blijft innoveren en groeien

“Wij zorgen ervoor dat er zo min mogelijk vertraging wordt opgelopen op momenten waarop klagen of moedeloos worden een normale reactie zijn. We gaan niet bij de pakken neer zitten”, zegt Vittorio Gona van telersorganisatie Alba Bio. Gona is van mening dat optimisme kan zorgen voor een weg uit de moeilijke situatie. Dit blijft niet bij woorden, maar het worden daden in de vorm van een nieuw logo voor het merk.

Vittorio Gona

“Wij vernieuwen ons imago met een nieuw logo, dat de komende jaren zal worden gebruikt”, zegt Gona.
 
“Het is een symbool dat in zijn eenvoud en essentie de oorsprong van onze coöperatie wil uitbeelden, in symbiose met de biologische teelt. Het vertegenwoordigt wat we altijd zijn geweest en wat we zullen blijven. Twintig jaar geleden waren wij een van de eerste coöperaties in Italië die kozen voor biologische teelt. Inmiddels zijn we een zeer gewaardeerde productieve en commerciële partner.”

Het vernieuwde logo moet uitdrukking geven aan de nieuwe intenties die de coöperatie vanaf 2021 wil nastreven. Alba Bio zal zich richten op voortdurende groei op het gebied van innovatie. “Modernisering van structuren, installaties, technologische uitrusting, verpakkingssystemen en digitalisering van informatie- en beheerssystemen vormen onderdeel van dit proces. Dit zijn ingrijpende veranderingen die al enige tijd aan de gang zijn en die dit jaar verder zullen worden geconsolideerd.”

“Sinds enige tijd kan Alba Bio gedurende het jaar verse biologische gewassen garanderen. We werken voor trouwe klanten die het vertrouwen in de samenwerking bevestigen en samen met ons gaan kijken naar de gewassen die wij nodig hebben”, zegt Gona.

De marktprijzen liggen binnen de norm van het seizoen. De datterino tomaten hebben een gemiddelde prijs ven €3,20 per kilo en voor de cherrytomaten ligt dit rond de €2,50. Voor de courgettes en aubergines is dit €2,20 per kilo. De selderij heeft een prijs van €1,20 per krop en voor koolrabi is dit €0,55 per stuk. De spitskool heeft een kiloprijs van €1,00 en rode kool van €1,20.

“Ons assortiment wordt voortdurend uitgebreid met nieuwe rassen en nieuwe gewassen. Onlangs zijn we gestart met een experimentele aardbeienteelt. We krijgen veel positieve feedback, dus we gaan de teelt opvoeren. Ons succes is ook te danken aan het externe technische advies waarop wij een beroep doen. In het geval van de aardbeien maken wij gebruik van de kennis van agronoom Biagio Iemmulo”, besluit Gona.

Voor meer informatie:
Vittorio Gona
O.P. Coop. Alba Bio
Cda Ferranta, SN
97010 Marina di Ragusa (RG) - Italië
+39 0932 239003
info@gruppoalbabio.it
www.gruppoalbabio.it 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven