‘Haute Valeur Environnementale’ certificering, het alternatief voor biologisch?

Frankrijk is de afgelopen jaren de grootste producent van biologisch voedsel van Europa geworden. Boeren verdienen er meer mee, de consument lijkt steeds enthousiaster. Toch is in Frankrijk de afgelopen jaren ook een alternatief certificeringssysteem ontwikkeld, Haute Valeur Environnementale (HVE) genaamd.

Met deze certificering worden boerenbedrijven gestimuleerd tot een milieuvriendelijke aanpak. Doel van HVE is ook de consument te garanderen dat op een bepaald landbouwbedrijf een milieuvriendelijke aanpak wordt toegepast. Op deze manier wil de regering de Franse landbouw naar een agro-ecologische transitie leiden. In 2020 mochten 8 218 agrarische bedrijven dit HVE label dragen. Doel is de komende twee jaar nog eens 4 000 landbouwbedrijven te certificeren met behulp van gelden uit het herstelplan.

Klik hier om verder te lezen.

Bron: Agroberichten Buitenland

Voor meer informatie: www.hve-asso.com


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven