"We zijn er om de aarde te beheren en niet om ze te beheersen”

Gezond voedsel begint bij een levende bodem met veel humus. Op bioboerderij Humus in Zulte telen Marc en Bénédicte oerspelt, linzen, quinoa, gierst en rogge. Marc: “We willen mensen helpen begrijpen dat het hier gaat om een kringloopproces: de bodem voedt de plant, de plant voedt de mens. Via workshops en rondleidingen delen we onze kennis.”

Twintig jaar geleden hebben Marc Verhofstede en Bénédicte Versele samen de stap gezet om een stuk landbouwgrond van 10 hectare in Zulte dat in familie-eigendom was, opnieuw tot leven te brengen. Vandaag telen ze er biologische granen en zaden, onder meer quinoa, oerspelt, linzen, gierst en rogge. 

Klik hier om verder te lezen.

Bron: Bio Mijn Natuur


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven