Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Rondleiden ‘op afstand’ via videoconferencing

Door het Coronavirus leven we in de 1,5 meter-samenleving. Dat maakt het rondleiden van mensen op een locatie of tijdens een event lastig en in het geval van de huidige lockdown zelfs onmogelijk. Axitour, aanbieder van communicatiesystemen voor o.a. rondleidingen, heeft daar een oplossing voor. Door het draadloze duplex AXIWI rondleidingsysteem te koppelen aan een videoconferencing app, zoals: ZOOM, Microsoft Teams en Google Meet is het mogelijk om mensen op afstand ‘realtime’ deel te laten nemen aan een rondleiding.

Deze technologie maakt het voor het bedrijfsleven mogelijk om in deze uitdagende tijden rondleidingen ‘op afstand’ te geven, nieuwe (productie)locaties te openen én productpresentaties, vergaderingen of brainstormsessies op afstand te organiseren. Door de audiovisuele ondersteuning van deze technologie is het voor bedrijven mogelijk om collega’s en relaties op afstand te binden en te boeien.

Bedrijfsrondleiding op afstand via Zoom
Onlangs werd Axitour door het bedrijf Greif gevraagd met een oplossing te komen, waarbij het mogelijk is om een bedrijfsrondleiding te organiseren en zowel mensen op locatie als op afstand (Amerika) in de rondleiding te betrekken. Daar is Axitour mee aan de slag gegaan.

Een aantal van de deelnemers waren fysiek aanwezig in de fabriek en werden uitgerust met het draadloze AXIWI rondleidingsysteem (en geluiddempende headset) om deel te nemen. De collega’s uit Amerika zijn via ZOOM gekoppeld aan de groep(communicatie) in de fabriek, via het AXIWI communicatiesysteem. Een van deze AXIWI units is gekoppeld aan een smartphone, via een speciale AUX kabel. Door met deze smartphone een ZOOM vergadering op te zetten, konden de Amerikaanse deelnemers toch deelnemen aan de fabrieksrondleiding; spreken, luisteren en zien.

Ronald van der Linden, Project Engineer bij Greif, over de bedrijfsrondleiding op afstand met AXIWI: “Door het geven van een digitale interactieve rondleiding kunnen we onze fabriek en mensen laten zien aan 16.000 collega`s in 250 vestigingen in 40 landen over de gehele wereld.”

Productpresentaties, vergaderingen of brainstormsessies op afstand 
Het Barendrechtse bedrijf ziet in deze nieuwe toepassing veel mogelijkheden, ook na Corona. Ben Engelen, directeur van Axitour Communication Solutions, over het inzetten van AXIWI met een videoconferencing app: “Door Corona zijn mensen meer thuis gaan werken en onderzoeken wijzen uit dat het op kantoor werken niet meer op het niveau komt van voor de crisis. De Coronacrisis laat ons ook zien dat we op afstand, zelfs internationaal, goed kunnen samenwerken door digitale oplossingen. Reizen is niet altijd nodig. Dat scheelt het bedrijfsleven reistijd en in reiskosten. Bedrijven zullen naar oplossingen zoeken om relaties en collega’s op afstand te betrekken bij bedrijfsactiviteiten. AXIWI, in combinatie met een videoconferencing app, biedt dan uitkomst. Naast het geven van bedrijfsrondleidingen kun je denken aan het openen van (productie)locaties en het organiseren van  productpresentaties, vergaderingen of brainstormsessies op afstand.”

Voor meer informatie:

Axitour
0180 691400
info@axitour.eu 
www.axitour.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven