18 februari: digitale kringloopbijeenkomst Midden-Nederland

Wat is belangrijk voor een succesvolle samenwerking tussen veehouderij en akker- en tuinbouw?

Op 18 februari 20:00 organiseert Bionext, in het kader van het project 'Koplopers in kringlooplandbouw', een praktijkgerichte digitale bijeenkomst over regionale samenwerkingen. Een aantal ervaringsdeskundigen zullen hun inzichten en ervaringen delen over samenwerkingen in de vorm van uitruil van voer, mest en strooisel:

  • Christoffel den Herder is adviseur biologische akkerbouw en zal zijn inzichten delen over het belang en de uitdagingen van samenwerken.
  • Melkveehouder Joost van Dam en akkerbouwer Sybrand Westra vertellen over hoe zij strooisel en mest uitwisselen en welke afspraken zij daar bij maken.
  • Chris en Marjanne Borren zijn biologisch pluimveehouders en zijn opzoek naar de regionale teelt van eiwitrijk voer en het uitwisselen van mest.


Heeft u de ambitie om de kringlopen rond uw bedrijf regionaler te sluiten? Heeft u interesse in een directe samenwerking met collega’s (uit andere sectoren)? Wisselt u al voer, mest of strooisel uit met collega's en wisselt u graag van gedachten over hoe dit het beste aan te pakken? Meldt u dan aan voor deze digitale bijeenkomst door een mail te sturen naar heining@bionext.nl

Gelieve in uw aanmelding uw woonplaats en sector te benoemen. Na aanmelding ontvangt u via de mail een link en uitleg om deel te nemen aan de digitale bijeenkomst. 

Boert u niet in de regio midden maar wilt u wel met dit thema aan de slag? Komende donderdag 11 februari om 20:00 uur is de bijeenkomst voor de regio zuid en medio maart een bijeenkomst voor de noordelijke provincies. U kunt zich hier nog voor aanmelden via heining@bionext.nl.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven