18 februari, 20.00 uur

Landbouwverkiezingsdebat met 5 boeren voor 12 partijen

De toekomst van de landbouw is één van de centrale thema’s van de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart. De land- en tuinbouw zit te springen om een doortimmerd beleid voor de lange termijn. Team Agro NL, Food Hub en Agrio willen met het debat een bijdrage leveren aan die lange termijnvisie voor boeren. Daarom zal gesprekleidster Chantal Everaardt, verslaggever en presentatrice bij RTV Oost, de landbouwwoordvoerders van de politieke partijen uitdagen om met elkaar in gesprek te gaan en samen het landbouwbeleid te ontwikkelen.

Vijf boeren, vijf thema's
De landbouwwoordvoerders spreken met elkaar op basis van vijf praktijksituaties. Iedere boer(in) vertelt welke kansen en bedreigingen ze zien ten aanzien van de vijf belangrijkste thema’s die er binnen de landbouw spelen:

  • Melkveehouder Bert de Boer - Stikstofuitstoot en natuurkwaliteit
  • Akkerbouwer Michiel van Andel - Vergroening teelten en voldoende inkomen
  • Varkenshoudster Sabine Grobbink - Intensiveren en extensiveren
  • Akkerbouwer Jarno Rietema - Meer en minder grond voor de landbouw
  • Pluimveehoudster Anna van Lith - Natuurvriendelijke landbouw en export

Twaalf politieke partijen
De opzet van het debat, om te zoeken naar oplossingen voor een lange termijnvisie, voor boeren slaat aan. Vanuit het bedrijfsleven om het debat financieel mogelijk te maken, maar ook bij de politieke partijen zelf. Maar liefst twaalf landbouwwoordvoerders hebben hun deelname aan het debat bevestigd. Op volgorde van lijstnummer:
Jan Klink (VVD), Barry Madlener (PVV), Jaco Geurts (CDA), Tjeerd de Groot (D66), Laura Bromet (GroenLinks), Frank Futselaar (SP), Joris  Thijssen (PvdA), Pieter Grinwis (CU), Roelof Bisschop (SGP), Nynke Koopmans (FvD), Jan Cees Vogelaar (JA21), Caroline van der Plas (BBB).

Nieuwsgierig
Meld u dan aan en volg gratis het debat op donderdag 18 februari om 20:00 uur via de online uitzending van Agrio TV. Om mee te doen hoeft u geen app te installeren, Agrio TV Live werkt in de webbrowser op pc, laptop, tablet of telefoon. Niet in gelegenheid om live te kijken? Meld u dan toch aan, u ontvangt dan na afloop automatisch de terugkijklink in uw mailbox.

Klik hier voor meer informatie en aanmelden.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven