22 februari, 20.00 uur

Webinar over mechanische onkruidbestrijding

De technieken en machines voor mechanische onkruidbestrijding evolueren pijlsnel. De interesse in mechanische onkruidbestrijding stijgt in de gangbare land- en tuinbouw naarmate het aantal erkenningen voor herbiciden afneemt. Ook de toename in het Vlaamse bioareaal maakt dat het doelpubliek voor deze machines groeit. Zowel met als zonder combinatie van chemische onkruidbestrijding zijn er goede resultaten te behalen.

Voor loonwerkers is er een mooie rol weggelegd om met deze nieuwe technieken aan de slag te gaan. Niet elke landbouwer zal immers zelf tijd en middelen willen of kunnen investeren in de mechanische onkruidbestrijding. Een mechanische onkruidbestrijding vraagt ook een andere aanpak die enige specialisatie vergt.

Project "Onkruidbestrijding 2.0 met slimme combinatie van chemie en techniek" en Bio zoekt Boer organiseren op 22 februari van 20.00 tot 22.00 uur een webinar om boeren wegwijs maken doorheen de verschillende technieken die er op de markt zijn inzake mechanische onkruidbestrijding. Verschillende proefcentra lichten hun proefresultaten in gangbare teelten toe. 

Het webinar is bedoelt voor loonwerkers en landbouwers die aan de slag willen met mechanische onkruidbestrijding.

Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Bron: Bioforum


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven