"Vergeten of zelf brouwen, kombucha was hier niet bekend"

Een container, twee fermentatiepotten van 75 liter en een testpubliek. Meer had Yannick Claerman van Yugen Kombucha in Gent niet nodig om zijn passieproject op te starten: kombucha brouwen. “Ik dronk mijn eerste kombucha in 2013 op aanraden van een vriend na een stevig nachtje stappen in Amerika. Die gefermenteerde theedrank was daar toen al ‘the next big thing’.” De smaak beviel Yannick zo dat hij zich inschreef voor een opleiding bij The Fermenters Club. Daarnaast deed hij een tijdje vrijwilligerswerk bij enkele Amerikaanse kombuchabrouwerijen.

Kombucha wordt al sinds mensenheugenis gebrouwen en gedronken in Azië. Daar krijgt de gefermenteerde theedrank veel gezondheidslabels opgeplakt. Zo zou kombucha een positief effect hebben op de spijsvertering en ook immuniteitsverhogend, ontgiftend en zuiverend werken.

Proeven & bijschaven
Toen Yannick in 2016 naar België terugkeerde, miste hij zijn dagelijkse kombucha. “Het drankje was hier nog onbekend. Ik moest het dus vergeten … of zelf brouwen.” Zo kwam hij bij Dok terecht, een voormalige creatieve plek in Gent waar de meest uiteenlopende profielen de kans kregen hun ding te doen. Yannick trok zich terug in een container en werkte aan zijn brouwsel. Op zondag was Dok open voor het publiek en greep hij de kans om bezoekers te laten proeven. Met die feedback ging hij verder. Die zomer kwam ook Chris proeven. Hij raakte zo gefascineerd dat hij snel mee in het verhaal stapte. Aan het einde van de zomer organiseerden ze een tasting voor grote namen uit de horecawereld. De feedback bleek zo goed dat ze beslisten om er een professioneel project van te maken.

Klik hier om verder te lezen. 

Bron: Bio-Planet


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven