Proefschrift over verwerking van peulvruchten tot eiwitrijke ingrediënten

Qinhui Xing promoveert vandaag op een proefschrift over de verwerking van peulvruchten tot functionele eiwitrijke ingrediënten met een verbeterde voedingswaarde. Het doel van het proefschrift is om hiervoor de nieuwe route te ontwikkelen.

De nadruk lag op het gebruik van de combinatie van droge fractionering en fermentatie in vaste toestand. Droge fractionering, die berust op de combinatie van droog malen en luchtclassificatie of elektrostatische scheiding, werd onderzocht om een betere zuiverheid en opbrengst te verkrijgen. Fermentatie in vaste toestand werd gebruikt om antinutritionele factoren te verwijderen, terwijl de toevoeging van water en dus het energieverbruik tot een minimum werden beperkt. De nieuwe verwerkingsmethode leverde een eiwitrijk zuurdesem op met minder antinutritionele factoren. Het werd met succes geëvalueerd om eiwitrijk brood te produceren. Conclusie: de combinatie van droge fractionering en fermentatie in vaste toestand is duurzaam en er zijn geen additieven nodig om houdbaarheid te bereiken. Dit kan potentieel bieden voor voedingsmiddelen die streven naar "clean labeling".

Bron: WUR


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven