Koen Steurbaut, CEO van Meli:

"Heel positieve reacties op overname de Traay"

Tholen - Gisterenmiddag werd bekend dat het Belgische bedrijf Meli het in Lelystad gevestigde honingbedrijf de Traay overneemt. Eerder op de dag werd het personeel van de Traay in Lelystad van het nieuws op de hoogte gebracht door Koen Steurbaut, CEO van Meli (foto rechts). Tijdens zijn terugreis naar België vertelt hij heel tevreden te zijn over de reacties. "Ik kreeg heel positieve reacties. Het mooie is dat er ook niks zal veranderen voor het personeel. Met deze overname bundelen twee mooie bedrijven van imkerfamilies hun krachten."

In het persbericht over de overname staat ook dat de 55 medewerkers van Meli en de 60 medewerkers van de Traay de kar zullen blijven duwen. Koen geeft aan dat het assortiment van Meli en de Traay erg goed bij elkaar past. "Het gaat om een complimentair productgamma. Zo heeft Meli onder meer honingkoek en honingwafels in het aanbod en heeft de Traay zich naast voeding op basis van honing ook gespecialiseerd in cosmeticaproducten. Het vult elkaar dus prima aan." In het persbericht dat gisteren uitgestuurd werd, staat ook vermeld dat het complete assortiment nieuwe kansen biedt aan Belgische en Nederlandse consumenten en klanten om het aanbod in de winkels te verbreden en verdiepen.

Eén van de bio-producten van Meli. 

Ook de historie van de bedrijven kent veel raakvlakken. "Beide bedrijven zijn opgericht door imkerfamilies. Alberic Florizoone startte in 1925 op 18-jarige leeftijd en van daaruit is Melis uitgegroeid tot een succesvol familiebedrijf. Eenzelfde verhaal geldt voor de Traay. Oprichter Wouter Vuijk besloot imker te worden dankzij het aanstekelijke enthousiasme van een plaatselijke imker. In 1977 startte hij uiteindelijk het honingbedrijf Imkerij de Traay."

Het pand van Meli in 1935.

Klik hier om het persbericht terug te lezen.

Voor meer informatie:

Koen Steurbaut
CEO Meli nv
+32 58310310


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven