Online wijnproeverij Biowijnclub

"Na 1,5 à 2 uur weet je echt meer over wijn"

Tholen - Eveline Scheren van Biowijnclub organiseert vanaf volgende week online wijnproeverijen. Ze selecteerde zes biologische wijnen die vooraf per post naar de deelnemers worden verstuurd. Eveline geeft aan de 'real-life' proeverijen wel te missen. "Hopelijk kan ik aan het einde van het jaar weer op pad. Tot die tijd bied ik een alternatief met de online proeverijen."  

Kleine flesjes
Het idee om online proeverijen te organiseren speelde al langer, nadat de omstandigheden het niet meer toelieten om zoals gewoonlijk bij mensen thuis langs te gaan. "Maar aan alle deelnemers zes flessen van 750 ml versturen voor een proeverij is een beetje teveel van het goede." Daarom ging Eveline in haar netwerk op zoek naar kleine flesjes biologische wijn. "Daar bleken er best veel van verkrijgbaar te zijn. Deze flessen bevatten 375 ml en geven minder verspilling. Mensen zijn eerder geneigd om daar 6 flessen van open te trekken voor een proeverij." 

De ene proeverij begint met prosecco (links) de andere eindigt met port (rechts.)

Twee typen proeverijen
Er zijn twee typen proeverijen: beide bevatten twee witte, twee rode en een rosé, maar waar de een begint met een prosecco, eindigt de ander met port. “Een van de rode wijnen is een heel mooie Margaux uit topjaar 2015”, verklapt Eveline. " En de rosé is gemaakt van pinot grigio, een druif die je eerder associeert met een witte wijn. Een deel van deze wijnen kende ik al omdat ik ze in mijn assortiment heb, maar er is ook een deel nieuw.”

Aromawiel
Tijdens het proeven van de verschillende wijnen deelt Eveline haar wijnkennis. Ze vertelt waar je op kunt letten als je wijn proeft, hoe de verschillende wijnen worden geproduceerd en hoe de wijnboeren werken. Er worden proefformulieren meegestuurd en een handig wijnaromawiel waarop de belangrijkste aroma's zijn weergegeven. "N 1,5 – 2 uur weet je echt meer over wijn", belooft ze.

Aanvulling op de online borrel
De proeverij is geschikt voor familie en vriendengroepen. En ook voor bedrijven zijn er leuke mogelijkheden. "Je kunt bijvoorbeeld een online borrel starten met een kleine proeverij met misschien maar twee flesjes." Er zullen in de al geplande proeverijen maximaal 15 personen verdeeld over de verschillende huiskamers deelnemen, zodat er voldoende ruimte is voor vragen en eigen inbreng. Uiteraard is het verzoek aan alle deelnemers om de coronamaatregelen in acht te nemen.

Data
De eerste data van de proeverijen zijn vastgesteld op volgend weekend: 20 en 21 februari en het weekend daarna, 27 en 28 februari. "Ik begin steeds om 16.00 uur en de proeverij duurt ongeveer 1,5 à 2 uur, afhankelijk van het aantal vragen dat de deelnemers stellen. Het is ook mogelijk om samen met vrienden, collega’s of familie een datum te prikken. Je hebt gegarandeerd een gezellige, onvergetelijke middag of avond." 

Voor meer informatie: www.biowijnclub.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven