Warme stallen en sneeuwschuiven: winterweer zorgt voor extra werk

Waar op de ene boerderij de sneeuw ook in de stal is gevallen of gewaaid, liepen op andere plekken de biologische varkens nieuwsgierig door het witte landschap. Het barre winterweer zorgt voor een hoop werk voor boeren. Schermen plaatsen tegen de koude oostenwind en het pad vrij maken voor de melk die opgehaald wordt.

Besneeuwde stallen. Met de klok mee: De Groene Hofstee (Facebook) Biologisch melkveebedrijf De Volmer (Facebook) en Biologisch melkveebedrijf Erf-32 (Twitter)

Volgens familie Wijlens van De Volmer was het geen rustige zondag. "Zien dat we alles, zoals de melkrobot en het water e.d. aan de gang houden. Het jongvee trekt zich niet veel aan van de sneeuw en kou, hun buikje wordt wel gevuld en het water is lekker lauw.
Tussendoor nog even een tweeling geboren, die wilden de sneeuwpret zeker ook meemaken", schrijven ze op Facebook.

Arie van den Berg van Hoeve Ackerdijk vroeg zich zondagochtend af of de voorbereidingen die hij op zaterdag had getroffen, genoeg waren geweest. Op Warmonderhof hebben de voorbereidingen het gewenste effect: de koeien hebben het lekker warm in de potstal en de melkmachine is beschermd tegen de vorst.

Terwijl de koeien binnen staan, wagen deze varkens een rondje door de witte wonderwereld. 

De chauffeurs van Van De Looy Transport moeten toch de weg op om de melk bij melkveehouders op te halen. "Ook de veehouders doen hun best om alles zo goed mogelijk sneeuwvrij te houden. Respect voor allen", aldus het bedrijf op Facebook.

Foto: Van De Looy Transport

Wouter Snippe verwelkomde een bijzonder huisdier:

Niet naar de markt
De melktap van De Groene Hofstee is vanwege de strenge vorst tijdelijk buiten gebruik en Biologische boerderij De Schoffel meldt morgen niet met de groenten naar de biologische markt te gaan. Ook bij Tuinderij Eyckenstein hebben ze ijsvrij, hoewel de tunnels wel van de dikke sneeuwlaag moesten worden ontdaan, meldt Luuk Schouten.

An-Dijvie deelt mooie plaatjes van de Rotterdamse natuurvoedingswinkel in de sneeuw. En bij bio-supermarkt De Aanzet worden de klanten gevraagd om wat extra fruit mee te nemen voor de vogels.

De ingang van duurzame beddenwinkel Bedaffair in Heemstede is ingesneeuwd. Arend Vaders ziet hierin een mooie klus voor mensen die de sportschool missen. Hij roept hen op LinkedIn op om morgenochtend (9:15 uur) een handje te komen helpen met sneeuwruimen. Op Intagram is een meer consumentgericht berichtje geplaatst: 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven