Internationaal webinar biodynamische landbouw: 11-14 februari

Breathing with climate crisis

De jaarlijkse internationale biodynamische landbouwconferentie, die dit jaar geheel online is van 11 tot en met 14 februari, heeft als thema 'Ademen met de klimaatcrisis'. Aan dit webinar doen boeren en anderen die zich verbonden voelen met BD-landbouw mee uit de hele wereld. Er zijn lezingen en future labs, waar je elkaar kunt ontmoeten.

Al zolang de biodynamische landbouw bestaat – dus sinds Rudolf Steiner in 1924 lezingen hield over landbouw in samenhang met alles wat leeft – wordt er jaarlijks een conferentie georganiseerd om ervaringen uit te wisselen en elkaar te inspireren. Met het internationaler worden van de BD-beweging, werd ook de conferentie steeds internationaler. Vorig jaar bezochten 900 mensen (vooral boeren en tuinders) uit 48 landen de conferentie in Dornach (Zwitserland). Wereldwijd waren er in januari 2020 6396 Demeter boerderijen in 56 landen met samen 208.327 hectare. Demeter is het keurmerk van de biodynamische landbouw.

Dit jaar is de conferentie volledig digitaal. Ook nieuw is dat het programma niet alleen door de Landbouwsectie is georganiseerd (onderdeel van de internationale antroposofische vereniging), maar ook door de Jeugdsectie. De urgentie van het klimaatprobleem en de perspectieven die de biodynamische landbouw biedt om klimaatvriendelijk te boeren staan centraal in de lezingen, werkgroepen ('futurelabs') en andere samenkomsten.

Meer informatie, ook over aanmelden, vind je via deze pagina.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven