Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Roemenen geven jaarlijks 137 mln euro uit aan biologische voeding

Op basis van de gegevens van marktonderzoeksbureau Retail Zoom is berekend dat Roemeense consumenten jaarlijks ongeveer 650 miljoen lei (€137 mln) uitgeven aan biologische voeding. Dat is 1,2% van de totale uitgaven aan voeding in het land.

De belangstelling voor gezondheid en de verbetering van de koopkracht leidden tot een aanzienlijke groei van de markt vóór de pandemie. Tijdens de pandemie nam de belangstelling voor biologische voeding enigszins af, waardoor het groeipercentage van de verkoop van bioproducten daalde van bijna 22% in maart 2020 tot 14,4% in mei-oktober in vergelijking met dezelfde periode van het jaar daarvoor.

Het groeipercentage van de verkoop van niet-biologische voedingsmiddelen was nog hoger, 15,2% in vergelijking met de overeenkomstige periode van 2019.

"De trend is te wijten aan een aantal factoren. Enerzijds is het duidelijk dat de pandemie enorme verstoringen op de voedselmarkt heeft veroorzaakt, waardoor de samenstelling in het boodschappenmandje is veranderd. Anderzijds zijn Roemeense consumenten prijsbewuster geworden," zegt Bogdana Gheorghe, directeur van Retail Zoom.

Het prijsverschil tussen biologische en niet-biologische levensmiddelen in de Roemeense supermarkten loopt sterk uiteen: biologische producten zijn 20% tot 30% duurder of zelfs wel dubbel zo duur dan niet-biologische.

Publicatiedatum: