Record aantal tuinvogeltellers

Een recordaantal van bijna 200.000 deelnemers deed afgelopen weekend mee aan de Nationale Tuinvogeltelling van Vogelbescherming. Het vorige record dateert van vorig jaar met bijna 91.000 deelnemers, maar dat is nu verpletterd. De deelnemers telden in totaal meer dan 2.759.139 miljoen tuinvogels, ook een record.

Record aantal vogels
De top 3 bestaat dit jaar uit de huismus, koolmees en pimpelmees. Daarmee wijkt het beeld niet af van vorig jaar. Door het recordaantal deelnemers werden dit jaar ook een recordaantal vogels geteld. Toch werd er gemiddeld per tuin minder vogels gezien: 30 vorig jaar, tegenover 19 dit jaar. Door het zachtere winterweer van de afgelopen periode verblijven veel vogels nog in bossen en weilanden, waar nog voldoende voedsel beschikbaar is. Dit beeld wordt bevestigd door het groter aantal tjiftjaffen en zwartkoppen dan normaal dat in de tuinen werd gezien. Deze vogels zoeken het ’s winters steeds vaker dichter bij huis, waar ze voorheen in zuidelijker streken overwinterden.

De resultaten zijn te bekijken op www.tuinvogeltelling.nl. Hier kan iedereen ook te zien welke vogels in de eigen woonplaats en provincie geteld zijn.

Bron: Vogelbescherming


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven