24-26 oktober in Parijs - ook online

Natexpo 2021 verwacht meer dan 1.300 exposanten

De Natexpo is volgens de laatste informatie de enige bio-beurs van deze grootte die voor dit jaar is aangekondigd. In 2020 heeft de Natexpo zich in Lyon opnieuw bewezen. De organisatoren hebben deze vooraanstaande bio-vakbeurs, met bijna 8000 bezoekers, dit jaar op 24, 25 en 26 oktober gepland. Hierbij willen ze, net als reeds in 2020, bezoekers en exposanten onder de beste en veiligste omstandigheden ontvangen. Tegelijkertijd zal de beurs voor de eerste keer in hal 6 in Villepinte plaatsvinden, één van de grootste hallen op het beursterrein in Parijs.

Deze traditionele vakbeurs trekt steeds dezelfde, maar ook steeds meer nieuwe exposanten aan. Reeds nu al, negen maanden voor haar opening, hebben 750 Franse en internationale exposanten hun stand gereserveerd. Daaronder bevinden zich ook 150 bedrijven die voor het eerst aanwezig zijn. Deze cijfers laten zien dat talrijke vakmensen uit de bio-sector hun activiteiten ter plekke willen presenteren en kunnen netwerken met hun zakenrelaties. Voor dit jaar wordt een recordaantal van meer dan 1.300 exposanten verwacht.

De Natexpo heeft zich wereldwijd als knooppunt voor vakmensen uit het bio-segment gepositioneerd, aangezien de beurs het hen mogelijk maakt zich in een bijzondere omgeving te verzamelen. De beurs van 2021 kan zich verheugen op een bezoekersgroei, die uiteindelijk door de marktgroei in het kader van de coronacrisis veroorzaakt wordt. Volgens het Franse 'Observatoire National de l’Agriculture Biologique' werd er bij bio-producten tijdens de lockdown in het voorjaar van 2020 een consumptiegroei van 8% geregistreerd.

Consumenten letten meer op biologische producten en de duurzaamheid van bedrijven op alle mogelijke gebieden: voeding, kleding, cosmetica, hygiëne, vrije tijd enzovoort. Om deze reden zullen op de Natexpo 2021 verschillende noviteiten rondom het thema duurzame producten en duurzame dienstverleningen voor de dagelijkse behoeften gepresenteerd worden. Voor deze beurs staat een nieuw gebied gepland: 'Le Grand Bain'. Deze moet dienen om start-upbedrijven, die reeds van de voordelen van de 'Pépinière Bio' van afgelopen jaar profiteerden, een grotere stand tegen een voordeligere prijs ter beschikking te stellen. Sterke presentie van Franse en internationale exposanten
Onder de 750 Franse en internationale exposanten, die reeds hun deelname aan de Natexpo 2021 hebben toegezegd, bevinden zich de grote bio-merken evenals talrijke nieuwkomers. Veel vakmensen uit heel Europa bereiden zich al voor op hun reis naar Parijs. Op internationaal niveau hebben talrijke exposanten uit Italië, België en Duitsland toegezegd, maar ook vakmensen uit Oostenrijk, Nederland, Luxemburg, Peru, Bulgarije of Groot-Brittannië zullen van de partij zijn. Natuurlijk zijn ook de meest uiteenlopende Franse regio's vertegenwoordigd: Centre, Occitanie, Auvergne-RhôneAlpes, Bretagne, Grand Est, Hauts-de-France, Nouvelle-Aquitaine, PACA, Pays de la Loire. Ook de regio's Normandië en Île-de-France zijn voor het eerste present op de Natexpo.

De nieuwste tendensen rondom het thema bio
Tijdens de komende editie van de beurs zullen de volgende categorieën vertegenwoordigd zijn: voeding, ingrediënten en grondstoffen, dieetproducten, voedingssupplementen, cosmetica en hygiëne, producten en dienstverleningen voor huishoudelijk en persoonlijk gebruik, dienstverleningen en uitrustingen voor winkels en merken. De Natexpo is niet alleen een ontmoetingspunt voor vakbezoekers, maar ook een eersteklas plaats om het de merken, inkopers en besluitvormers uit de branche mogelijk te maken om hun bio-activiteiten af te handelen. Drie dagen lang zorgt de beurs voor levendig handelen en er worden eersteklas conferenties en tips geboden voor iedereen die de meest actuele trends inzake bio, zowel in Frankrijk alsook wereldwijd, uit de eerste hand wil horen. En vanzelfsprekend worden net als ieder jaar de meest noemenswaardige innovaties met prijzen bekroond.

Een gebied voor duurzame ontwikkeling
Op de Natexpo 2021 wordt een speciaal gebied ingericht dat aan de onderwerpen duurzame ontwikkeling, kringloopeconomie en zero waste gewijd is. Verder verenigt dit gebied onder één dak een product- en dienstverleningsaanbod dat reeds op de Natexpo voorhanden was, maar voorheen echter over de gehele exposietruimte verspreid was: energiebesparing, recycleerbaarheid, omgang met niet-verkoopbare producten, behoud van grondstoffen, integratie van economische en milieu-economische kosten in de productprijs etc. Het doel is om het beursbezoek te vereenvoudigen en een essentieel aanbod aan te bieden zodat de bezoekers beter op de behoeftes van de consumenten met het oog op de verplichtingen van hun bedrijven – zowel op sociaal niveau alsook op milieuniveau – in kunnen gaan. Hierdoor maakt de Natexpo het bedrijven uit de branche mogelijk om de uitdaging van duurzaamheid aan te gaan en hun imago te verbeteren. Het gebied 'Le Lab', dat sinds de Natexpo 2018 wordt ingericht, is een dorpje uit stands van kleine ondernemers die hun producten op de beurs willen presenteren.

Natexpo 2021: natuurlijk ook online
Parallel aan de fysieke beurs – om daarmee nog meer internationale en nationale bezoekers toegang tot het beursaanbod te verlenen – kan de Natexpo ook online bezocht worden. Via de virtuele toegang kunnen geïnteresseerde exposanten alle op de beurs aanwezige exposanten bezoeken en via een chat- en videoconferentiemodule met hen communiceren.

Talrijke highlights voor de vakmensen uit het bio-segment
Op de Natexpo kunnen vakbezoekers de beste innovaties inzake producten en dienstverleningen ontdekken en zich over de nieuwste markttrends uit het bio-segment laten informeren, om zich optimaal hierop in te kunnen stellen. Naast de twee beursgebieden die gewijd zijn aan de import en export van topcosmetica, biedt de Natexpo talrijke events om tegemoet te komen aan de verschillende eisen van de vakbezoekers.

Voor meer informatie: www.natexpo.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven