"Het leuke is dat je ze ook kunt combineren"

Een stoere leeuw voor broer of zus

Tholen - De Kleine Keuken heeft twee nieuwe producten ontwikkeld. Het gaat om een biologische Fruitmix met Rozijn, Aardbei en Appel (nu al bij Albert Heijn in het schap en vanaf 15 februari bij Jumbo) en een fijne biologische Volkoren Ontbijtpap. Met het eerstgenoemde product wil de producent een iets oudere doelgroep aanspreken en met de Ontbijtpap hoopt De Kleine Keuken ook in die markt een plekje te veroveren.

Fruitmix
Kirsten Toeset vertelt dat ze heel trots zijn op de nieuwkomers. "Het design van de Fruitmix is heel goed gelukt. Daar zijn we hartstikke blij mee. We kregen vanuit de supermarkten de vraag om meer producten te ontwikkelen die ook kinderen boven de 2 jaar aanspreken. De uitdeelverpakking, met 100% recyclebare folie, hebben we dan ook bewust voorzien van een wat stoerder dier, een leeuw. De dierendoosjes maken het tot een stoer alternatief voor onze biologische Rozijntjes en Abrikoosjes. Ook leuk voor oudere broertjes of zusjes dus", vertelt ze. De uitdeelzak bevat 6 losse doosjes.

Er is bewust voor gekozen om de rozijntjes aan te vullen met fruit: "Hierdoor worden de kinderen verrast en eten ze net iets gevarieerder. Een win-winsituatie dus." Ook geeft Kirsten aan dat het gedroogde fruit geen sulfiet bevat, in tegenstelling tot andere varianten gedroogd fruit. "Dit conserveermiddel hoort niet in een kinderbuikje. Door voor sulfietvrij gedroogd fruit te gaan krijgen de kinderen geen onnodige toevoegingen binnen."

Ontbijtpap met volkoren granen
De andere nieuwkomer is dus de fijne Ontbijtpap die gemaakt is van 100% volkoren granen. Biologisch uiteraard. "Hiermee willen we weer een plekje in de papmarkt veroveren. Onze Ontbijtpap bevat geen tarwe, maar is gemaakt op basis van haver en spelt. Omdat haver van zichzelf al zoet is zijn er geen verdere toevoegingen nodig. De pap is ook rijk aan de mineralen ijzer, koper en zink."

'Gezinsuitbreiding'
Op 25 januari maakte De Kleine Keuken op Facebook al bekend dat ze gezinsuitbreiding zouden krijgen. Volgers mochten de namen raden en kregen een tip: 'we zetten een nieuw product voor kleintjes vanaf 12 maanden en vanaf 24 maanden op de wereld. Wil je een extra luxe ontbijtje, dan kun je ze zelfs combineren'. Kirsten: "Dat is ook wel het leuke aan deze dubbele introductie; het feit dat je ze ook kunt combineren. Verwarm de Fruitmix bijvoorbeeld mee tijdens het bereiden van een bordje pap."

Voor meer informatie:

Kirsten Toeset
De Kleine Keuken
Woudenbergseweg 41
3711 AA Austerlitz
06 52023074
Kirsten@dekleinekeuken.com 
www.dekleinekeuken.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven