Bio-Planet:

Zero waste met varkensvlees van eigen bodem

Bio-Planet is een samenwerking aangegaan met Davy Bovyn, een lokale varkensboer uit Zonnebeke bij Ieper. In zijn bedrijf met eigen moederdieren kweekt hij de biggen ter plaatse op. 

Zero waste
Het voedsel dat de dieren krijgen wordt door de kweker zelf gemaakt. Het is een mengeling van eigen biologische granen en bioreststromen afkomstig van de leveranciers die brood, kaas en plantaardige dranken aan Bio-Planet leveren. De mest van de dieren gebruikt de boer voor de groenteteelt op zijn velden. 

Ecologie en dierenwelzijn
De varkens hebben veel ruimte op de boerderij en krijgen meermaals per dag te eten. Ook tijdens het vervoer wordt het de dieren zo comfortabel mogelijk gemaakt. De varkens leggen een kort traject af zonder tussenstops en met voldoende ruimte voor elk dier.

Alles wordt verwerkt
Er wordt zoveel mogelijk van het dier gebruikt: het wordt als vers vlees (varkensstoofvlees, koteletjes …) aan de bedieningstoog verkocht of verwerkt tot charcuterieproducten (vers of gerookt spek, ambachtelijke ham …).

Duurzaam
"Door de keten zo kort en lokaal mogelijk te houden en de reststromen mee in de kringloop op te nemen, krijgen we een duurzaam productieproces met respect voor alle schakels in de keten", aldus Bio-Planet.

Bron: Bio-Planet


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven