Nieuwe CEO voor Numi Organic Tea

Numi Organic Tea heeft Brian Durkee, de huidige president van Numi, benoemd als de nieuwe CEO van het bedrijf. Hij zal de dagelijkse leiding van Numi op zich nemen, terwijl mede-oprichter Ahmed Rahim de rol van CVO (Chief Visionary Officer) op zich zal nemen en nauw zal samenwerken met Durkee en zijn zus en mede-oprichter, Reem Hassani, om de visie en de koers van het bedrijf uit te zetten.

Durkee is al 25 jaar werkzaam in de natuurvoedingsindustrie en heeft de laatste 17 jaar bij Numi gewerkt. Hij heeft een belangrijke rol gespeeld in de groei en organisatorische ontwikkeling van het bedrijf. Naast het leiden van het Numi team en het aansturen van de algemene bedrijfsstrategie en -cultuur, heeft Durkee leiding gegeven aan strategische partnerships, financiële planning en uitvoering, verkoop- en marketinginitiatieven, wereldwijde supply chain ontwikkelingen en productinnovatie. Hij reist regelmatig naar het buitenland en heeft nauw samengewerkt met klanten en leveranciers uit meer dan 35 landen.

Durkee heeft een sleutelrol gespeeld in verschillende initiatieven waar Numi bekend om staat. Hij leidde de inspanningen om het Non-GMO Project ertoe te bewegen de standaard voor dompelverpakkingen - waaronder theezakjes - te wijzigen. Voorheen werden alleen thee-ingrediënten opgenomen in de standaard, waardoor fabrikanten van bioplastic theezakjes met GGO's aanspraak konden maken op Non-GMO Verification. In 2007 was hij medeoprichter van Numi's Verified Fair LaborTM certificering, een programma voor voortdurende verbetering dat eerlijke lonen en veilige werkomstandigheden garandeert waar Numi's thee wordt verbouwd. Hij werkte ook samen met Ahmed Rahim aan de oprichting van OSC's eerste Packaging Collaborative in 2013, waarmee Numi en andere merken van natuurlijke producten op weg werden geholpen om composteerbare flexibele folie op de markt te brengen. Durkee's focus op het creëren van directe relaties die een betere levensstandaard bevorderen, heeft geleid tot diepgaande en duurzame partnerschappen, die zorgen voor transparantie en stabiliteit in de toeleveringsketen van Numi.

Voor meer informatie: www.numitea.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven