Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bloomer SKAL-gecertificeerd

Precies een jaar geleden ging Bloomer voor CO2-neutraal transport. Met partner Trees for All draagt het bedrijf bij aan het behoud van het Kibale National Park in Oeganda en rijdt men bestellingen van bloemisten klimaatneutraal uit. Nu een jaar later volgt een SKAL-certificering.

Vorig jaar heeft de toeleverancier twee leverdagen geschrapt, waardoor het aantal verkeersbewegingen en de CO2 uitstoot bijna gehalveerd is. ‘Bloemisten schrokken van de keuze om 2 leverdagen te schrappen. Ze dachten, daar gaat de service en flexibiliteit van Bloomer. Toen we op basis van cijfers bloemisten lieten zien dat ze gemiddeld 3 dagen per week verse bloemen bestelden, zagen ze in dat het eigenlijk veel logischer en milieuvriendelijker was. Het is écht niet nodig om 5 dagen in de week te leveren. Je moet het alleen wel durven’, zegt Cor de Mooij van Bloomer.

Marketing collega Youri Grootscholten vult hem aan: ‘Bio is boeiend. Naast ons volledige biologisch afbreekbare Oasis-pakket, wat een enorme groei doormaakt, verkochten we de afgelopen twee jaar al veel biologisch geteelde bloemen van SKAL gecertificeerde kwekers. Het nam een enorme vlucht. Er was meer vraag dan aanbod. De kwekers vonden ons en wij vonden hen, omdat onze duurzaamheidsvisie zo mooi aansluit op hun teeltwijze. Dat we nog geen SKAL-certificering hadden was geen drempel, het ging beide partijen om de intrinsieke motivatie en de prachtige kwaliteit van de bloemen. Als snelgroeiend bedrijf willen we blijven professionaliseren, dus was het tijd voor de officiële certificering. We hebben het afgelopen jaar dan ook flink geïnvesteerd in duurzaamheid en onze logistieke operatie. De meest zuinige en milieuvriendelijkste Euro6 bussen, andere koeling, duurzame verpakkingen, omschakeling naar ledverlichting en borging op het bio-product, zodat dit gescheiden blijft van gangbaar geteelde producten. Op dat moment waren we helemaal klaar voor deze certificering. Met trots hebben we nu een transparante én gecertificeerde keten’.

De SKAL-certificering is weer een stapje op de lange duurzaamheidsroute die Bloomer aan het bewandelen is. Nu deze officieel binnen is, kan de volgende stap worden genomen: namelijk het lanceren van het eigen nieuwe merk “Linea Natura Organic”. Met dit merk voor kwekers aan de inkoopkant en bloemisten aan de verkoopkant, kan het bedrijf als echte impactversneller dienstdoen op het duurzaamheidsvlak.

Voor meer informatie:
Bloomer
https://bloomer.nl/ 

Publicatiedatum: