Zo had de fotoreportage-route er uit kunnen zien...

Bio-inbreng Horecava Limited - vandaag online

Tholen - De Horecava vindt vandaag digitaal plaats: Horecava Limited. Met ruim 60 sprekers op de stages Het Podium, De Expert, De Tasting, De Trainer, De Start-up en De Lobby biedt Horecava Limited een vol programma. Bij De Start-up kan men onder meer video's bekijken van twee bio-ondernemers (Max's Mints en SauerCrowd). Ook presenteren in totaal 1.395 leveranciers die actief zijn in de foodservice zich op Horecava Limited.

Zoeken op de term 'biologisch' bij leveranciers levert 356 resultaten op. Een overzichtje van de bedrijven die Biojournaal graag aan de hand daarvan bezocht had (voor de fotoreportage): Florentin, JetDrinks, Yogi Tea, Amigos International Trade, Ardo, Holland Foodz, Neleman, D-Drinks, Axxent Masters in Tea, Bickery Food Group, Arla, Biokaas Kinderdijk, Henri B.V., J.S. Polak Koninklijke Specerijenmaalderij, Jong Food, Lemonaid Beverages, Go-Tan, Nestlé Professional, Van Geloven en J.J. Darboven.

In deze lange bio-lijst valt vooral de grote biologische inbreng in de categorie 'Brood en beleg' op, met onder andere Bakkerij Carl Siegert, Odenwald Organic Bakery, Broodcompany, Market Food Group, Driekant-Wereldbol BV, Banketbakkerij Van Strien, Hoppe Professional, Pandriks Bake Off, Bakkers Brigade, Rose & Vanilla, Délifrance Nederland en TLANT Farm Bakery & Kitchen. Een deel van deze bakkerij bakt volledig biologisch, de rest gedeeltelijk. 

Biologische start-ups
Floor van der Steen, mede-oprichter van Max's Mints vertelt bij De Start-up over de missie van het merk. Ze probeert met een 'wij-van-WC-Eend-verhaal' (zoals ze het zelf noemt - ofwel: korte pitch) horecaondernemers te overtuigen om een plekje naast de kassa in te ruimen voor Max's Mints. "Het is zeker ook die ultieme impulsverpakking en de zes onweerstaanbare smaken die ervoor zorgt dat iedereen een Max's op zak wil. En dat is top timing, want in de foodservice alleen is afgelopen jaar voor 16% meer aan duurzame producten verkocht. En laat dat nou net zijn waar mensen onderweg zijn en wel een frisse smaak op zak kunnen gebruiken."

Floor van der Steen. 

Ook SauerCrowd (biologische gefermenteerde groenten) presenteert zich als start-up op het online platform. "SauerCrowd staat voor de hoogste kwaliteit, smaak en darmgezondheid, in een duurzame en circulaire economie. Het verbeteren en behoud van de techniek van fermenteren, willen wij weer onder de aandacht brengen. We geven biodiversiteit terug aan de mens én moeder natuur."

Een 'still' uit de video van SauerCrowd. 

Vegan tasting: Vegan is niet moeilijk
Charlotte de Jong van Charlie's Kitchen organiseert een live vegan tasting, waarbij horecaondernemers nieuwe mogelijkheden te zien krijgen om gasten nog beter te bedienen met vega(n) opties. Van tevoren kon men hiervoor een gratis tastingbox bestellen. Hierin zitten diverse biologische producten om de dorst te lessen: ChariTea Green - Welness (nu verkrijgbaar in flesvorm en licht van smaak, volgens Charlotte 'de perfecte verfrissing voor de doorsnee terrasganger') en Lemonaid Ginger (deze biologische Fairtrade gemberlimo omschrijft ze als een 'Allemansvriend: niet te scherp en toch genoeg gember om ook de extreme liefhebber te charmeren).

Voor meer informatie: www.horecava.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven