Winteraardbei Calinda terug van weggeweest in Nederlandse supermarkten

De winteraardbei Calinda is weer terug van weggeweest. Waar de meeste Nederlandse aardbeien zich vanaf de lente aandienen, maakt deze aardbei haar entree juist al in hartje winter. In de winter wordt Calinda zorgvuldig geteeld in de Spaanse volle grond onder de Mediterrane zon, waarnaar ze van februari tot april te verkrijgen zijn bij diverse Nederlandse supermarkten.

Een bijzondere aardbei
De aardbei is groot en mooi gevormd en heeft een dieprode kleur, een aromatische smaak en een sappige bite. Deze smaken zijn niet zomaar ontstaan: daar ging een onderzoeksproces van ruim 19 jaar aan vooraf. Dit onderzoeksproces werd uitgevoerd door fruitveredelingsbedrijf Fresh Forward in samenwerking met de Wageningen University Research en de joint venture Fragaria Holland. Van december tot en met juni wordt Calinda geteeld in de volle Spaanse grond en vanaf februari tot april zijn de vruchten in Nederland te verkrijgen. Door extreem winterse weers-omstandigheden in Spanje liet Calinda dan ook iets langer op zich wachten. Hierdoor hebben de vruchten extra rustig kunnen rijpen, wat resulteert in een intensere kleur en een nog vollere aromatische smaak. 


De rijpe Calinda’s worden na het plukken op het veld verpakt en direct naar Nederland getransporteerd. Vanwege de hoge vruchtkwaliteit zijn de grote aardbeien goed geschikt voor transport en opslag. De aardbeien zijn verkrijgbaar bij Deen Supermarkten, Nettorama, Hoogvliet, Poiesz, Dirk, Boni, Jan Linders, Ekoplaza en Vomar. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven