"De rechtstreekse bevoorrading is een garantie van kwaliteit en transparantie"

Biologisch chocoladeproducent Nao is gestart met een nieuw project waarbij zij rechtstreeks hun cacaoboeren in Peru ondersteunen. Dat laat het bedrijf op haar website weten. 

Direct Sourcing tablet Peru 85% cacao
"Onduidelijkheden in de transformatieketen en een gebrek aan exacte traceerbaarheid van de origines van de cacao hebben ons doen nadenken over onze bevoorrading. Na de nodige toestemmingen te hebben gekregen om producten van buiten de EU zone te mogen importeren, konden we de rechtstreekse toevoer met de cacaoboeren eindelijk uitbouwen.

De rechtstreekse bevoorrading is een garantie van kwaliteit en transparantie en het vergemakkelijkt de communicatie met de cacaoboeren. Daardoor begrijpen we ook beter de socio-economische realiteiten waarmee onze producenten in Peru geconfronteerd zijn en kunnen we hierop inspelen door hen op de meest efficiënte manier te steunen.

Beeld: Nao

Financiële bijdrage
De productie van biologische cacao is de afgelopen jaren belangrijk geworden voor Peruvianen. Velen schakelen over naar de productie van biologische cacao wegens de groeiende vraag voor de export. De overgang van conventionele cacao naar biologische cacao brengt echter aanzienlijke kosten met zich mee voor de landbouwers. Om deze kosten minder zwaar te doen wegen, hebben wij 24 producenten die in de overgangsfase van conventionele cacao naar biologische cacao, of startende bio-landbouwers, gesteund in de vorm van een financiële bijdrage in de aankoop van landbouwwerktuigen. Deze eerste 24 ondersteunde partners zullen binnenkort worden gevolgd door 18 anderen die gevestigd zijn in de Satiporegio (Satipo, Porvenir, Iscozazin) en Ayacucho regio.(Kimbiri, San Antonio, Selva de Oro). Het doel van dit project is om het comfort tijdens het werk voor de cacao landbouwers te verbeteren.

Satipo
Met een bevolking van minder dan 200.000 inwoners voor 19.000 km², draait het overgrote deel van de Satipo-regio om een landbouwactiviteit van plantages: koffie, bananen, sinaasappel, papaja… en natuurlijk ook cacao. De hoogteverschillen zijn er erg indrukwekkend: gaande van 200 m tot bijna 5000m. De landschappen – die variëren van het Amazone-regenwoud tot de gletsjers – zijn net zo uiteenlopend als de klimatologische omstandigheden.

Ayacucho
Deze regio in het zuid-centrale deel van het land bestaat uit een vruchtbare vallei dat omringd is door dorre landschappen, aan de oostkant van het Andesgebergte, op iets minder dan 3000 m boven zeeniveau. Ook hier draait het sociaaleconomische leven om landbouw, maar ook om kleine industrie.

In 2020 hebben we met ons team nieuwe stappen gezet opdat onze projecten en de chocolade zo coherent mogelijk zouden zijn. We beseffen dat we nog verder kunnen gaan en werken met hart en ziel om jullie een duurzame, ecologische, eerlijke en kwalitatieve chocolade aan te bieden, met als vizierlijn het respect van alle acteurs gaande van producent tot consument."

Voor meer informatie: www.nao.bio/nl/


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven