Bio bij Jansen bestaat vijf jaar

14 januari was het alweer vijf jaar geleden dat Bio bij Jansen in Leeuwarden werd geopend. Om bij dat feit stil te staan, geeft de biologische supermarkt een speciaal jubileum magazine uit, die op te halen is in de winkel. In het voorwoord blikt eigenaar Greet Jansen terug op het allereerste begin, de verbouwing, de opening en de vijf jaar die daarna volgden.

Foto: Bio bij Jansen

"Het begon allemaal met een ingeving tijdens een stage die concreter werd toen mijn zoon zei dat ik een biologische winkel moest beginnen in Leeuwarden. Een plan schrijven, zoeken naar een pand en financiering, teleurstelling toen het beoogde pand te klein bleek en blijdschap toen het huidige pand in beeld kwam. Stress omdat de sleutel van het pand wel erg lang op zich liet wachten en heel veel lol tijdens de verbouwing. Na twee maanden van intensief verbouwen, was het eindelijk zover: de opening. Ook weer een beetje stress: het knopje om de kassa aan te krijgen, was nergens te vinden! Toen die gevonden was, kon het feest beginnen en wat een feest werd het. De winkel drie dagen vol met mensen, bloemen en veel gezelligheid!

Daarna begon het echte werk. Wat willen onze klanten? En hoe bereiken we meer klanten? Zoeken naar het juiste assortiment, de juiste hoeveelheden, de juiste openingstijden, hoe zetten we de kwaliteiten van de collega’s het beste in, met welke leveranciers doen we zaken, waar ligt onze kracht, wat kunnen we beter laten? We hebben ondertussen geleerd dat onze klanten de beste reclame zijn en dat onze openingstijden goed zijn en ook de collega’s hebben hun draai gevonden. Het assortiment vraagt continu aandacht en daar blijven we ook volop mee bezig.

We hebben erg veel leuke dingen ondernomen, bijvoorbeeld de boertour waarbij Anne en Eiris een paar van onze boeren hebben bezocht en gefilmd. Of de opruimochtend waar we met 25 klanten de buurt hebben opgeruimd. Het streekontbijt waar we met 20 klanten heerlijk hebben ontbeten in de winkel. Het teamuitje naar zuivelbedrijf De Weerribben (dat we gewonnen hadden door de mooiste Instagram post te maken), de oogstfeesten met soep voor alle klanten en de kerstproeverijen. Ik hoop dat we de komende tijd nog meer van dit soort leuke dingen kunnen doen.

Bio bij Jansen is uitgegroeid tot een vertrouwde plek voor je boodschappen, een plek waar mensen graag komen, een ontmoetingsplek waar altijd tijd is voor een praatje, een kopje koffie, waar recepten worden uitgewisseld, maar ook boeken en films worden besproken. Een plaats waar klanten ons trakteren op eigen gemaakte jam, appelflappen, de lekkerste kip en fruit uit eigen tuin. Waar klanten even komen zeggen dat ze de komende weken op vakantie zijn, maar dat we ze zeker over een paar weken weer zullen zien. Een plek waar gelachen wordt en soms gehuild, waar lief en leed met elkaar wordt gedeeld. De plek die ik voor ogen had toen ik ermee begon en waar ik met heel mijn hart dankbaar voor ben.

Graag delen we in dit magazine een aantal mooie verhalen met je, komen een aantal van onze favoriete leveranciers aan bod, alsook onze lievelingsrecepten en veel mooie foto’s. Dank je wel voor het vertrouwen van de afgelopen vijf jaar, we plakken er nog een paar aan vast!"

Voor meer informatie: www.biobijjansen.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven