Verdeelde reacties op Zembla-uitzending

In de uitzending van Zembla gisterenavond kwam de biologische sector veelvuldig aan bod. Dat levert tevreden reacties op uit die hoek, hoewel er ook kanttekeningen bij worden geplaatst. In de uitzending, die de titel 'Het excuus van de Boerenleenbank' draagt, is de hoofdrol weggelegd voor Rabobank. Daarnaast komen enkele biologische boeren aan bod die al dan niet problemen ervaarden met hun financiering om over te schakelen naar biologisch. Ook is er veel aandacht voor de bodemgezondheid. En Heerenboeren laat zien hoe er geteeld kan worden zonder tussenkomst van de bank. Via Twitter ventileren veel kijkers hun mening. 

Het steekt een aantal kijkers dat er alleen biologische boeren aan bod komen, geen gangbare boeren met een duurzame bedrijfsvoering. Het woord framing wordt genoemd. LTO Nederland noemt de uitgeputte bodem waar Zembla over spreekt een uitputtend misverstand en kan daarbij rekenen op allerhande reacties. 

Ook uit de bio-hoek komen wat opmerkingen. Zo merkt iemand op dat Triodos omschakeling wel financiert. En mist men het stukje vraag-aanbod.

We kunnen concluderen dat het hele verhaal in deze 36 minuten niet verteld is en dus is het wachten op deel twee. En drie tot en met vijf, als het aan Caring Farmers ligt.

Klik hier om de uitzending terug te kijken.


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven