Green Key Goud voor museumpark Archeon

Museumpark Archeon heeft het Green Key Goud keurmerk behaald. De organisatie vindt duurzaamheid belangrijk en past dit toe in het gehele park. Zuinig omgaan met energie en water, milieuvriendelijk schoonmaken, recyclen, biologische voeding en vis van het seizoen en producten met een keurmerk.

Beeld: Archeon

"Natuurlijk nemen wij dit ook mee naar de bezoekers. Zo is bijvoorbeeld een deel van het parkeerterrein overdekt met zonnepanelen en de CO2-uitstoot van bezoekers die met de auto komen wordt gecompenseerd door het planten van bomen via Trees for All. Wij gebruiken milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen, besproeiing van gewassen gaat met regen- en slootwater en er worden veelal duurzame bouwmaterialen gebruikt."

Archeon is ook aangesloten bij het project Groene Cirkel voor het behoud van de bijenpopulatie en hier is ook een educatieve speurtocht over het park over gemaakt. "Tijdens de Coronacrisis is ook een nieuw product ontstaan namelijk de 'Vroege Vogel Rondleiding'. Onze Archeotolken trokken afgelopen jaar al op een zeer vroeg tijdstip door de natuur van Archeon om zo de vogels, planten en bijzonderheden te ontdekken."

Bron: Archeon


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven