"Evenwichtigere koekjes dankzij productherformulering"

La Confiance zet met haar merk Ceval Healthfood al meer dan 40 jaar in op een evenwichtige voeding. Hoewel op het eerste zicht het huwelijk van een koek en gezondheid onmogelijk lijkt, gelooft La Confiance toch heel sterk in dit verhaal. Vanuit die filosofie herontwikkelde het bedrijf de biologische zemelenkoek Vitabran met meer vezels en minder suiker en zout. “Op een bepaald punt vind je de juiste balans en dit gaat dan gepaard met een symbolische sprong in de lucht van het hele productieteam, want iedereen heeft hier mee in geïnvesteerd”, vertelt productieverantwoordelijke Elise Burm.

Beeld: Fevia

Een evenwichtiger alternatief
La Confiance maakt zich geen illusies: natuurlijk blijft het gezonder om te grijpen naar bijvoorbeeld fruit als tussendoortje dan naar een koek. Vitabran is en blijft een koek: gemakkelijk mee te nemen onderweg en een smakelijke hongerstiller, waar een mens soms simpelweg zin in heeft. Vitabran wil wel een evenwichtiger alternatief bieden.

"We hebben ervoor gekozen om de boter te vervangen door zonnebloemolie, waardoor het percentage aan verzadigde vetzuren fors is gedaald. Hierdoor werd de textuur wel iets krokanter. Ik vind dat aangenamer, maar dat is natuurlijk een kwestie van perceptie", vertelt Elise Burm, de productieverantwoordelijke.

Testen tot de juiste smaakbalans er is
"Daarnaast hebben we het suiker- en zoutpercentage verlaagd tot op een niveau dat nog steeds smakelijk blijft. Dit was vaak een kwestie van veel proberen en spelen met zowel de samenstelling van de grondstoffen als van de oveninstellingen. Op een bepaald punt vind je de juiste balans en dan spring je natuurlijk – symbolisch – met het hele productieteam een gat in de lucht, want iedereen heeft hier mee in geïnvesteerd", gaat ze enthousiast verder.

Vitabran is dus een koek geworden met biologische, eerlijke grondstoffen, die rijk is aan gezondere, onverzadigde vetzuren en armer aan suiker en zout. Dankzij productherformulering helpen voedingsbedrijven de consument goed op weg naar een evenwichtiger voedingspatroon.

Bron: Fevia


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven