Digitale kringloopbijeenkomst Zuid

Uitwisselen van ervaring, kennis, voer, mest en strooisel

Op 11 februari 20:00 organiseert Bionext, in het kader van het project ‘Koplopers in kringlooplandbouw’, een praktijkgerichte digitale bijeenkomst over regionale samenwerkingen. Een aantal ervaringsdeskundigen zullen hun inzichten en ervaringen delen over samenwerkingen in de vorm van uitruil van voer, mest en strooisel. Sander Bernaerts is adviseur biologische akkerbouw en zal zijn inzichten delen over het belang en de uitdagingen van samenwerken. Melkveehouder Guus van Roessel zal vertellen over zijn samenwerking met akkerbouwbedrijf Biotrio en bio akkerbouwer Dyanne Schrauwen hoe zij haar samenwerking met een melkveehouder en varkenshouders vormgeeft en met welke vraagstukken zij aan de slag zijn.

Heeft u de ambitie om de kringlopen rond uw bedrijf regionaler te sluiten? Heeft u interesse in een directe samenwerking met collega’s (uit andere sectoren)? Wisselt u al voer, mest of strooisel uit met collega’s en wisselt u graag van gedachten over hoe dit het beste aan te pakken? Meldt u dan aan voor deze digitale bijeenkomst door een mail te sturen naar heining@bionext.nl. Gelieve in uw aanmelding uw interesse kort toe te lichten en woonplaats en sector te benoemen. Na aanmelding ontvangt u via de mail een link en uitleg om deel te nemen aan de digitale bijeenkomst.

De biologische sector wil de biologische kringloop zo ver mogelijk sluiten op het gebied van lokaal veevoer, schoon strooisel en biologische mest. Voor al deze aspecten vormen directe contacten tussen boeren een belangrijk onderdeel van de oplossing. Het in samenwerkingen uitwisselen van voer mest en strooisel is een bekend concept dat gezien de kringloopambitie van de biologische sector en individuele behoeftes van boeren onverminderd relevant blijft. Binnen dit project wil Bionext bestaande en nieuwe samenwerkingen stimuleren door regionale studiegroepen met dit onderwerp te faciliteren. Deze digitale bijeenkomst is een opmaat voor fysieke regionale bijeenkomsten later dit jaar om het leggen van contacten te bevorderen.

Voor meer informatie over het project kunt u kijken op de projectpagina.

Andere regiobijeenkomsten volgen
Wie niet boert in de regio zuid (provincies Noord Brabant en Zeeland) maar wel met dit thema aan de slag wil, hoeft niet te treuren. Er volgen binnenkort bijeenkomsten voor de andere regio’s. Stuur een mail naar heining@bionext.nl om hiervan op de hoogte te blijven.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven