Nationale Tuinvogeltelling vrijdag van start

Komend weekend, op 29, 30 en 31 januari, is het weer zo ver: heel Nederland telt tuinvogels. Vogelbescherming Nederland organiseert dan de jaarlijkse Nationale Tuinvogeltelling, al jaren een fenomeen in het laatste weekend van januari. Vorig jaar telden meer dan 90.000 mensen de vogels in hun tuin of op hun balkon. Een recordtelling. Dit jaar hebben al meer dan 100.000 mensen zich van te voren aangemeld. Zou het tot een nieuw record leiden? Door een half uurtje de vogels te tellen help je mee aan het grootste burgeronderzoek naar natuur van Nederland.

Meedoen is gemakkelijk
Meedoen met de Nationale Tuinvogeltelling is simpel: tel een half uurtje lang de vogels in uw tuin of op het balkon en meld de resultaten op Mijntuinvogeltelling.nl. Vogelbescherming heeft hiervoor een nieuwe website ontwikkeld, waardoor vogels herkennen nog eenvoudiger is. In het weekend zelf is Vogelbescherming bereikbaar via Twitter, Facebook, Instagram en mail om vragen te beantwoorden. Nieuw dit jaar is ook de webapp Mijntuinvogeltelling.nl, waarmee u eenvoudig vogels kunt herkennen én de resultaten kunt doorgeven.

Liefde van vogels gaat door de maag
In de wintermaanden struinen groepen vogels tuinen af op zoek naar voedsel. In de bossen en op de weilanden is er steeds minder voedsel te vinden, waardoor de vogels op tuinen aangewezen zijn. Wie voert zal zeker vogels te zien krijgen. Met een vetbol, een zadensilo, een pot vogelpindakaas of gewoon een appel helpt u de tuinvogels al enorm. 

Aanmelden
Wie zich nu al aanmeldt via www.tuinvogeltelling.nl/meedoen ontvangt de gratis special Vogels voeren en 15% korting op vogelvoer en voederhuisjes in de webshop van Vogelbescherming. Daarnaast verstuurt Vogelbescherming herkenningstips via de mail. In het weekend zelf houdt Vogelbescherming op tuinvogeltelling.nl de tussenstand bij en bijzondere resultaten. Aan het einde van het weekend zal de top 10 worden opgemaakt.

Kijk voor meer informatie op www.tuinvogeltelling.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven