Twee nieuwe varianten: Salted en Lightly Salted

Relaunch Clearspring rijstwafels

Het Britse merk Clearspring heeft zijn populaire lijn biologische volkoren rijstwafels vernieuwd. De 'relaunch' betreft de drie al bestaande smaken 7 Super Seeds, Buckwheat & Amaranth en Quioa & Chia, evenals twee nieuwe varianten: Salted en Lightly Salted (zout en licht gezouten).

De lijn bestaat uit grotere, knapperige rijstwafels. Clearspring speelt hiermee in op de trend onder consumenten richting gezondere en 'free from' opties. Alle rijstwafels zijn glutenvrij, niet-GMO, vrij van kunstmatige ingrediënten en bevatten geen toegevoegde suikers. Ook zijn ze geschikt voor veganisten en bevat elke afzonderlijke wafel slechts 27-28 calorieën.

Ze zijn ook zeer veelzijdig in gebruik. Ze kunnen direct uit de verpakking als tussendoortje genuttigd worden of als licht maaltijd met beleg of toppings naar keuze. Ze zijn zelfs geschikt als bijgerecht bij salades en soep in plaats van brood.

De producent meldt verder dat de herlancering van de lijn en de toevoeging van twee smaken op het juiste moment komt, aangezien steeds meer consumenten biologische producten in hun winkelmandje stoppen. Gezonder eten en de duurzaamheid van voedsel zijn onderwerpen die onder een groeiend aantal consumenten steeds belangrijker worden vanwege de wereldwijde Covid-19-pandemie. Gegevens van Nielsen bevestigen dat de verkoop van biologische producten met 9,5% is gestegen (tot 3 oktober 2020), vergeleken met een stijging van 6,6% in de verkoop van niet-biologische voedingsmiddelen.

Maria Dawson, directeur bij Clearspring zegt: "We hebben extreem hard en ijverig gewerkt aan de relaunch van onze biologische volkoren rijstwafels, met een verbeterd recept en grotere, knapperige wafels. Ze zijn licht, caloriearm en kunnen worden aangepast aan persoonlijke smaak met een breed scala aan gezonde zoete en hartige toppings, waaronder fruit, groenten en spreads. Ze geven mensen een gezondere snackoptie in vergelijking met andere snacks, terwijl ze toch voldoening geven tijdens het snacken."

Voor meer informatie: www.clearspring.co.uk 


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven