Vietnam: Teelt van bio-dragonfruit breidt zich uit

De Vietnamese provincie Long An gaat de teelt van bio-dragonfruit uitbreiden, vooral in het district Chau Thanh. Nguyen Chi Thien, van het ministerie van Landbouw en Plattelandsontwikkeling, verklaarde dat de autoriteiten in het district, het departement en bedrijven een proef hebben gedaan met een bio-model voor dragonfruit in de gemeenten Thanh Phu Long, Phu Ngai Tri en Duong Xuan Hoi, dat zeer efficiënt bleek te zijn.

Nguyen Ngoc Tai, die bio-dragonfruit teelt in Duong Xuan Hoi, vertelde dat het model geen gebruik maakt van gewasbeschermingsmiddelen en een hoge opbrengst oplevert. Volgens hem zijn er voor bio-dragonfruitplanten gegarandeerde afzetmarkten en worden ze afgezet voor prijzen die 10% hoger liggen dan de reguliere marktprijs.

Volgens Nguyen Quoc Trinh, voorzitter van de Long An Dragon Fruit Association, moeten de plaatselijke overheden telers aanmoedigen om de proefmodellen uit te breiden, waardoor zowel de opbrengst als de kwaliteit zullen toenemen en er exportmogelijkheden naar veeleisende markten zullen ontstaan.

Bron: phnompenhpost.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven