"Verschillende formats uitgeprobeerd en het werkte"

Agrifirm trekt meer dan 400 bezoekers met 3 workshops

Met drie verschillende workshops en een eigen stand nam Agrifirm deel aan de BioKennisWeek, de digitale versie van de Biobeurs. Een alternatief dat volgens het bedrijf prima mogelijkheden bood om elkaar toch ook in deze tijd te ontmoeten.

Het BioTeam van Agrifirm organiseerde drie succesvolle workshops over groenbemesters, jongveeopfok en biggengezondheid. Meer dan 400 bezoekers namen deel aan de workshops en maakten gebruik van de mogelijkheid om vragen te stellen en hun kennis te vergroten.

Arend Zeelenberg manager van het BioTeam van Agrifirm: "We waren niet zeker of de online BioKennisWeek wel aan zou slaan bij onze klanten. We hebben uiteindelijk toch de mogelijkheid benut en drie verschillende formats uitgeprobeerd voor drie verschillende sectoren. Ook om voor onszelf een goed beeld te krijgen wat er werkt. En het werkte, maar het blijft natuurlijk vreemd om je klanten niet live te ontmoeten."

Sjaak de Kleijne, Wilbert Swinkels en Arend Zeelenberg tijdens één van de workshops. 

Gratia Meijers, productmanager akkerbouw: "Voor de workshop over groenbemesters hebben we een format uitgewerkt dat goed aansloeg. De deelnemers konden stemmen op de 8 meest gestelde vragen, waarna deze vragen door deskundigen werden beantwoorden. We werden erg enthousiast van de teller met bezoekers, die liep op een zeker moment op tot bijna 200 kijkers. Dat geeft ook energie bij de sprekers!"

Een screenshot van de workshop 'De 8 meest gestelde vragen over groenbemesting'. 

Bij de workshop over de gezondheid van biggen werd juist meer de diepte gezocht. Adriaan van den Bogert, specialist varkenshouderij: "Het is lastig om het juiste kennisniveau van je workshop te bepalen. Wat voor de één gesneden koek is, is voor de ander nieuw. En dat bleek ook wel uit de vragen tijdens de workshop. Je moet echt op zoek naar een goede balans. Het was mooi om te zien dat het aantal kijkers lang boven de 50 bleef, dat is voor de biologische varkenshouderij een heel mooi aantal. Met een live workshop op de Biobeurs was dat denk ik niet zo snel gelukt!"

Arend en Adriaan in de workshop 'De jongvee check: geef opvolgers de beste start'. 

In de workshop 'De jongvee check' werd gekozen voor een format waarin videobeelden uit de biologische stal werden afgewisseld met een toelichting in de workshop. Arend Zeelenberg: "Dat werkte beeldend. De poll die gehouden werd tijdens de workshop liet mooi zien dat het advies in de praktijk nog lang niet altijd gevolgd wordt. Veehouders werden daarom tijdens deze workshop nog eens extra uitgedaagd. Bovendien leverden de vragen in de chat ons ook weer veel inspiratie en informatie op."

Adriaan, Gratia en Arend. 

Het live contact met klanten werd het afgelopen jaar erg gemist, vinden team en bezoekers. De online workshops zijn wat Agrifirm betreft echter zeker voor herhaling vatbaar.

De workshops zijn terug te kijken via onderstaande links. Meer informatie of aanmelden voor de Jongvee Check kan via het BioTeam via biologisch.feed@agrifirm.com

33. De 8 meest gestelde vragen over groenbemesting (18-01-2021 15:00 - 15:30 uur)

38. De gezondheid van jouw biologische big naar het hoogste niveau (19-01-2021 12:30 - 13:00 uur)

36. De jongvee check: geef opvolgers de beste start (19-01-2021 14:00 - 14:30 uur)


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven