Publieksprijs (en tweede bij jury) voor Oerbouillon

'Bioproduct van 2021': Sterk Rogge Bier van Gulpener

Tholen - Het Sterk Rogge Bier van Gulpener Bierbrouwerij is gisteren uitgeroepen tot 'Bioproduct van 2021'. Rond 17:30 uur werd de winnaar van de Bioproductverkiezing bekendgemaakt. Op de tweede positie eindigde Oerbouillon en de derde plaats is voor Opvolgmelk 3 van The Pure Goat Company. Oerbouillon ging er tevens met de publieksprijs vandoor.

Marjolein Keuning toont de cheque voor Gulpener. Naast haar Jan Groen, IJsbrand Snoeij en Michaël Wilde (die vanuit de studio deelnamen aan de Biokwis).

De jury, bestaande uit Anneke Ammerlaan, Ronald van Marlen en Michaël Wilde, was eensgezind over de uitslag. De vragen die de juryleden na de pitches aan de ondernemers stelden, zorgen voor nog meer verduidelijking. Anneke Ammerlaan vertelde bij de bekendmaking van de winnaar dat de jury met name veel waardering heeft voor het verhaal achter het product Sterk Rogge Bier. "Het is een verhaal dat helemaal rond is." Het draait volgens hen om biologisch, duurzaamheid en smaak. En Gulpener vervult hierin op diverse punten een voorlopersrol. "Met deze ontwikkeling zet Gulpener iets heel nieuws in beweging." Klik hier voor het persbericht rond de introductie van Sterk Rogge Bier.

Links de finalisten, rechts Anneke Ammerlaan, op het moment dat Jan-Paul Rutten hoort dat Gulpener gewonnen heeft.

Jan-Paul Rutten, directeur van Gulpener Bierbrouwerij reageerde meteen via de live verbinding met de studio (zie foto hierboven): "Ik heb mijn biertje al ingeschonken. Dit is waanzinnig mooi. Een hele gave prijs. We produceren al vijftien jaar biologische producten in onze brouwerij en dit is de next step", vertelde hij over de collab die Gulpener voor dit bier aangegaan is met partner en bio-teler Felix Huntjens.

De tweede prijs van de jury én de publieksprijs ging dus naar Oerbouillon. Christel van der Meer omschreef de Oerbouillon in haar pitch als 'lekker, krachtig, handzaam en voor iedereen reuzegezond. "Dat is voor mij de toekomst, dat we de gezondheid in eigen hand nemen. Met oerbouillon heb je een echte krachtpatser in huis." Ze gaf aan dat de kipvariant er binnenkort aan komt. En ze werkt aan een plantaardige versie. De juryvoorzitter vertelde dat ze bij Oerbouillon waarderen dat het echt iets is dat uit een persoonlijke passie voortkomt. "We hebben enorm veel respect voor het product en de manier waarop het vermarkt wordt. En we denken dat het een nog grotere groep bio-klanten zal gaan bereiken met een vegetarische variant."

Het moment waarop Christel (linksbovenin) hoort dat Oerbouillon de publieksprijs heeft gewonnen. 

Links presentatrice Marjolein Keuning en naast haar juryleden Anneke Ammerlaan, Ronald van Marlen en Michaël Wilde. 

Meer dan 5000 mensen hebben op hun favoriete product in de Bioproductverkiezing gestemd. Er waren in totaal 31 genomineerden, waarop consumenten vanaf maandag 21 december een maand lang konden stemmen. De top 5 die hieruit kwam, kreeg gisteren de kans om een pitch van 3 minuten te geven (tijdens de 'workshop). Vervolgens was het aan de vakjury om de top 3 te bepalen en één product uit te roepen tot 'Bioproduct van 2021'. De uitslag werd bekendgemaakt na afloop van de Biokwis 'to bio or not to bio', die overigens werd gewonnen door Jan de Koeijer, op de voet gevolgd door Miriam van Bree en Jan Timmerman.

De top 5 bestond uit de volgende producten:

Bekijk hieronder de beelden van de pitches:

Jan-Paul Rutten toont tijdens de pitch van Gulpener een flesje Sterk Rogge Bier.

De pitch van Naturally Tasty. 

Voor de vragen over de linzensoep(en) kon de jury vervolgens meteen terecht bij Souhaïb Aouini.  

De pitch van Oerbouillon.

Christel in gesprek met de jury. 

De pitch van Pure Goat Company. 

Frank Dekker beantwoordde daarna nog een vraag van Ronald van Marlen. 

Marja Bastiaansen met naast haar de Bastiaansen Weidevogelkaas. 

Ze was ook live bereikbaar voor wat extra toelichting. 

Voor meer informatie: www.bioproductvanhetjaar.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven