Organics Unlimited biedt Fair Trade gecertificeerde biologische bananen aan

Organics Unlimited, een in San Diego gevestigde producent en distributeur van biologisch tropisch fruit, biedt nu ook biologische bananen met het Fair Trade Certified label aan.

Organics Unlimited is het nieuwe jaar begonnen met het aanbieden van dit label, samen met het sociaal verantwoorde Grow-label en het Organics Unlimited-label. "Wij geloven heilig in ons Grow-programma en weten uit eerste hand welke impact het heeft op onze groeiende gemeenschappen," zegt Mayra Velazquez de Leon, directeur van het bedrijf.

"Onze Fair Trade- en Grow-labels zijn twee wegen die naar hetzelfde doel leiden, namelijk het bepleiten van duurzame prijzen voor telers en het ondersteunen van producentengemeenschappen. Dankzij dit partnerschap kunnen onze klanten kiezen uit twee Fair Trade labels."

Fair Trade USA heeft een model van verantwoord ondernemen, bewust consumeren en gedeelde waarden opgebouwd om armoede uit te bannen en duurzame ontwikkeling mogelijk te maken voor telers, arbeiders, gezinnen en gemeenschappen over de hele wereld. Dat maakt het programma een logische partnerschap voor Organics Unlimited.

"We weten nu meer dan ooit dat consumenten ethisch verantwoorde producten in de schappen willen zien," zegt Daniella Velazquez de Leon, logistiek manager van het bedrijf. "Consumenten kopen uitdrukkelijk biologische producten om redenen van sociale verantwoordelijkheid, en de verschuiving naar bewust kapitalisme is niet meer weg te denken. Wij zijn een one-stop shop voor duurzame biologische bananen. Ons bedrijf kijkt uit naar het komende jaar waarin we blijven inspelen op de markt en onze aanwezigheid in de biologische sector blijven uitbreiden."

Organics Unlimited heeft zijn belangrijkste teeltactiviteiten in Colima, Mexico. Het netwerk van kleine boerenfamilies in Mexico en Ecuador ondersteunt het hele jaar door maximale teeltinspanningen om biologische Cavendish-bananen te leveren aan onder meer de VS, Canada en Japan.

Voor meer informatie:
Patrick Pierce
Organics Unlimited
+1 619 807 0850
patrickp@osterads.com
www.organicsunlimited.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven