Workshops over mogelijkheden van én na omschakeling tijdens BioKennisWeek

Omschakelen en hoe dan verder?

Omschakelen -één van de Biokennisweek-thema's- is zeker geen kleinigheid en voor elk bedrijf en ondernemer anders. Maar “bio" biedt mooie perspectieven in onder andere afzet, economie, uitdaging maar zeker ook werkplezier. Sander Bernaerts van Naturim begeleidt ruim 20 jaar akkerbouwers en vollegrondsgroentetelers met omschakeling en deelt aanstaande woensdag 20 januari om 14.30 uur in zijn online workshop de marktperspectieven, het proces van omschakelen, gevolgen voor de bedrijfseconomie en technische mogelijkheden.

Biodynamische landbouw
Wil je verder volg dan doorschakelen naar Demeter van Leen Janmaat en Petra Derkzen op 22 januari om 11.30 uur. Je hoort de achtergronden over biodynamische landbouw en praktische maatregelen over wat er nodig is voor een certificaat.

Vegan landbouw
Ook na het doorschakelen kun je verder. Ingrid Veeman van Biologisch Netwerk bespreekt op 20 januari om 13.30 uur met biodynamisch teler Joost van Strien zijn vervolgstappen na om- en doorschakeling. Joost is gaan telen op vaste rijpaden, klimaatneutraal en ploegloos gaan boeren en werkt aan vegan landbouw. In plaats van dierlijke mest voedt hij zijn percelen met maaimeststoffen. Koop je Biokennisweek voor € 25,- en kijk snel verder https://bit.ly/35PcraO

En ná de Biokennisweek verder leren? Vervolg de workshops van deze BioAcademy aanbieders met advies en cursussen, hopelijk straks weer fysiek, via www.bioacademy.nl.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven