19 januari, 20.00 uur

Online talkshow 'Boeren in zwaar weer'

Dinsdagavond organiseert Klimaatadaptatie Groningen een online talkshow met de titel 'Boeren in zwaar weer'. Deze talkshow duurt van 20.00 tot 21.30 uur en is gratis te volgen via de website.

In deze talkshow neemt Wilbert van de Kamp boeren in een veranderend klimaat onder de loep. Want welke invloed heeft het klimaat op de bodem, boer en boerderij?

In een constructieve talkshow laten we zien hoe we boeren met de bodem in Noord-Nederland. Zit er een verschil tussen een biologische boer of een gangbare boer? Waar is winst te behalen? En waar gaat het heen in de toekomst? 

We beginnen de show met wat achtergrond: hoe boeren we in de provincie Groningen? En hoe is het weer veranderd de afgelopen jaren? Daarna schuiven er boeren van verschillende pluimage aan. We eindigen met de toekomst: Hoe is de toekomst voor gangbaar en biologische boeren? Is de toekomst een voedselbos? Strokenteelt? Of wéér iets anders? Hoe zorgen we dat de bodem blijft produceren, zodat wij gezond én lokaal (?) kunnen eten? 

Te gast zijn onder anderen: Henk Staghouwer (Gedeputeerde Landbouw & Visserij, Provincie Groningen), Detmer Wage (Akkerbouwer), Jaap Dun (Akkerbouwer),
Erwin Westers (Akkerbouwer), Liz April (Tuinder), Marc Buiter (Stichting Voedselbosbouw Nederland) en Peter Brul (Consultant Landbouw)

Wanneer: Dinsdag 19 Januari, 20:00 - 21:30 uur (CET)
Waar: Gratis online te volgen via klimaatadaptatiegroningen.nl, Mainstage\ Grotemarkt
Werkwijze online: om goed voorbereid te zijn, klik hier voor de online instructies
Toegang: gratis, geen opgave vooraf nodig
Tip: kom 15 minuten voor het programma begint online, dan weet je waar je heen moet gaan en wat je moet doen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven