Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Was- en drooglijn voor bladgroenten

VeggieLine ingezet voor mise-en-place

De mise-en-place keuken van Rungis behoort tot een van de modernste snijkeukens van Europa. Om aan de sterk groeiende vraag uit de markt te voldoen, is Rungis overgestapt op een was- en drooglijn uit het VeggieLine-assortiment van Sormac.

Rungis is een groente- en fruitleverancier gespecialiseerd in het leveren van producten aan de horeca. Het steeds nijpender tekort aan koks leidt ertoe dat voorbereidende werkzaamheden vaker worden uitbesteed. Hier speelt Rungis slim op in. In 2019 verdubbelde Rungis de oppervlakte van hun snijkeuken. Bij deze uitbreiding werd een VeggieLine was- en drooglijn geïnstalleerd, bestaande uit een transportband, twee spiraalwassers SW-50/350 en twee centrifuges MC-44/Vario.

“Met de machines van Sormac worden onze sla(-mixen) twee keer gewassen in ijswater niet warmer dan 2 graden Celsius,” vertelt Robert Bovens, Operationeel manager bij Rungis. “Door veel lucht in het water te blazen kneust de sla niet maar wordt de sla grondig gewassen. Ongewenste elementen als vliegen en kleine stukjes product worden in een flycatcher verwijderd. Het water uit de wassers wordt gefilterd en hergebruikt. Na de SW-50 wordt de sla in een centrifuge gedroogd. Hiermee voldoen wij aan de hoge kwaliteitseisen van onze klanten.”

“De VeggieLine-machines van Sormac wassen producten grondig en drogen ze effectief. Hierdoor kunnen wij top kwaliteit leveren aan onze klanten,” aldus Bovens.

Voor meer informatie:
Sormac B.V.
Huiskensstraat 68
NL-5916 PN Venlo
Tel: +31 [0]77 351 84 44
info@sormac.nl
www.sormac.nl 

Publicatiedatum: