Supermarktketen op expansiekoers

Tegut profiteert van bio-aanbod en expansie

Supermarktketen Tegut profiteert nog steeds van haar grote bio-aanbod en wil haar expansiekoers dit jaar voortzetten. In het afgelopen jaar groeiden de inkomsten met 17,7 procent naar 1,26 miljard euro, zo deelde de retailer die tot de Zwitserse Migros-coöperatie behoort, onlangs in Fulda mee.

Daaraan zouden ook de veranderde leefgewoontes van de mensen hebben bijgedragen, die bijvoorbeeld meer thuis werkten en gezondheidsbewuster inkopen deden, verklaarde het bedrijf. Zo is het aandeel van bio-levensmiddelen en -producten aan de totale omzet met bijna twee procent gestegen naar 30,1 procent. Ook levensmiddelen uit regionale teelt werden meer verkocht.

Tegut breidde in 2020 ook haar filialennetwerk uit: naast zeven nieuwe geopende filialen werden er nog eens vijf vernieuwd. De belangrijkste mijlpaal was de opening van de eerste supermarkt in München begin december, luidt het. Aan het einde van het jaar beschikte de keten over in totaal 283 filialen in Hessen, Thüringen, Bayern en Baden-Württemberg evenals in Göttingen en Mainz en had het bedrijf meer dan 8.000 mensen in dienst.

Dit jaar staan er weer openingen van nieuwe filialen gepland, waaronder in Frankfurt/Main evenals in Ellwangen. Ook de onlinehandel is uitgebreid. Sinds de zomer kunnen klanten uit de regio Darmstadt en Frankfurt-Süd hun inkopen online doen en nog op dezelfde dag aan huis laten leveren. Ook met het thema verpakkingen houdt men zich bezig, verklaarde het bedrijf. Zo zijn er in het afgelopen jaar talrijke filialen met 'Unverpackt-Stationen' uitgerust, waar de klanten bijvoorbeeld noten, graanproducten en rijst in hun eigen bakjes kunnen vullen.

Voor meer informatie:
www.tegut.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven