Aeres MBO uitgeroepen tot beste groene MBO

Aeres MBO, waartoe ook Aeres MBO Dronten Warmonderhof behoort, is 14 januari 2021 door de Keuzegids mbo uitgeroepen tot beste groene school van Nederland. Aeres MBO behaalt net als in 2020 de eerste plaats en staat sinds het verschijnen van de Keuzegids in 2010 onafgebroken in de top drie van de ranglijst.

Open dagen
De studenten van Aeres MBO zijn over alle opleidingen gemiddeld of bovengemiddeld tevreden. Alle scholen, en ook de biodynamische landbouwopleiding in Dronten, houden binnenkort weer open dagen. Aeres MBO Dronten Warmonderhof biedt de unieke mogelijkheid, op elk gewenst moment een online open dag te volgen via een speciale Permanente Opendagpagina. www.warmonderhof.nl/opendag. De eerstvolgende open dag wordt gehouden op 4 februari en daarna elke maand. Zolang als nodig online, zo gauw als het kan, fysiek.

Over Keuzegids mbo
Om helderheid te scheppen in de kwaliteitsverschillen tussen de verschillende mbo-opleidingen, publiceert de Keuzegids mbo ieder jaar een gids. Opleidingen en scholen in het middelbaar onderwijs worden beoordeeld en met elkaar vergeleken. De Keuzegids maakt hiervoor onder andere gebruik van data uit de landelijke JOB-monitor (studenttevredenheidsonderzoek) en gegevens van de onderwijsinspectie. De Keuzegids bepaalt jaarlijks zelf hoe zij met de aangeleverde data omgaan en waar zij accenten in de weging van de gegevens leggen. De Keuzegids raadt daarom af om resultaten tussen jaren met elkaar te vergelijken. Meer informatie is te vinden op www.keuzegids.nl.

Agro, food en leefomgeving
Sinds 1 juni 2020 is Aeres bestuurlijk gefuseerd met Nordwin College. Samen vormen zij één sterke onderwijs- en kennisorganisatie met focus op Agro, Food en Leefomgeving. In Noord- en Midden-Nederland bieden ze onderwijs op vrijwel alle niveaus: praktijkonderwijs, vmbo, mbo en hbo. Daarnaast verzorgen zij onder meer cursusonderwijs en toegepast onderzoek.

Bron: Aeres MBO Dronten Warmonderhof 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven