Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Wie 2021 goed begint, zet vaker wild op tafel"

Aan het begin van elk jaar zien veel mensen op tegen het fenomeen ‘goede voornemens.’ Toch vindt Hollands Wild dat ‘wie zijn jaar goed begint, vaker wild op tafel zet.’ Het bedrijf deelt een aantal redenen om het eten van meer wild toe te voegen aan je goede voornemens. 

"Nederland telt in de winter ruim 3 miljoen grasetende vogels in Nederland, die grotendeels op akkers, graslanden en natuurgebieden leven. Vooral de ganzen veroorzaken vraatschade en door hun
uitwerpselen neemt de voedingswaarde van graspercelen af. De ganzenschade in Nederland wordt jaarlijks geschat op 70 miljoen euro. Daarom heeft Nederland afgesproken om het aantal ganzen te
beperken en jagers in te zetten. Deze jagers houden de populatie van verschillende diersoorten in de gaten en werken volgens verschillende regelgevingen. Door de natuur in balans te houden, dragen zij
bij aan de biodiversiteit."

Ganzenborstfilet

Lokaal
"Van de 11 miljoen kilo aan wild die in Nederland wordt gegeten, is  maar 5 procent ook echt afkomstig uit ons land. Het overgrote merendeel van het wild wordt opgekweekt of geïmporteerd uit
het buitenland, waardoor de jagers ganzen uit onze eigen Nederlandse polders moeten vernietigen."

"In de praktijk blijkt dat de natuurlijke oogst soms nauwelijks of inefficiënt benut wordt en dat is onnodige voedselverspilling van een natuurlijke oogst. Veel natuurproducten als ganzen, eenden, hazen, fazanten, zwanen, zwijnen, reeën, enzovoorts, worden niet benut of onterecht als 'afval' bestempeld. Terwijl ze met respect voor de wet en
regelgeving en zonder het natuurlijk evenwicht van de natuur te verstoren ook kunnen worden geconsumeerd. "

"Daarnaast hoeft het wild van Nederlandse bodem dat in het kader van wildbeheer wordt geschoten geen honderden kilometers af te leggen -zoals bij geïmporteerd wild- en is daarom ook beter voor het milieu."

Veelzijdig
"Hoewel wild uiteraard lekker is in het najaar of tijdens de feestdagen, is het veelzijdiger dan je denkt! Wij bieden lekkere vleesproducten waarvoor je niet uren in de keuken hoeft te staan. Daarnaast is het vlees van Hollands Wild niet alleen lekker bij stamppotten, maar ook goed te combineren met rijst, pasta, salades of gerechten van de barbecue.

Klik hier voor enkele recepten.

Voor meer informatie: www.hollandswild.info 

Publicatiedatum: