Streekplein BioKennisWeek: de volle smaak van eigen erf

Streekplein BioKennisWeek: de volle smaak van eigen erf
Ben je op zoek naar unieke biologische producten met een verhaal en wil je de makers daarvan zelf ontmoeten? Kom dan naar het online Streekplein op de BioKennisWeek of bezoek de workshop 'Proef het Streekplein’' op dinsdagmiddag 19 januari om 16.30 uur. Het Streekplein is een gezellige verzameling standhouders van boeren en tuinders met eigen producten. Primeur op het Streekplein zijn de smaakvolle kazen en frisse zuivel van Erf 1, de romige zuivel van Boerderij ’t Boterhuys en Nederlandse biologische honing van imkerij de Oase. Ook verwelkomen wij de frisse kefir van de Bonte Weide, het ijs van Sonneclaer en de grie van Hansketien op ons plein. Vertrouwd is het grote assortiment van Waddendelicatessen en de geurige thee en kruiden van de Polderkol. Tijdens de workshop 'Proef het Streekplein' demonstreert kok Linde van de Graaf slow cooking zonder energie met de Ecostoof. Natuurlijk met alle ingrediënten van het Streekplein. Het Streekplein is daarmee dé bestemming voor iedereen met vakmatige interesse in bijzondere en zeldzaam lekkere biologische producten van eigen erf.

Het Streekplein is een samenwerking van SPN, Van Eigen Erf en het Netwerk Biologische InfoCentra en Land & Co. Het Streekplein is mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel.

Speciaal aanbevolen:
inspirerende workshops korte keten van het Streekplein

Maandag 18 januari 2021 van 11:30 tot 12:00 uur
68. Start je eigen voedselcoöperatie Met Bregje Hamelynck - Ûs Hof en voedselcoöperatie Ûs Iten; Hilde Delbecque, Vlaamse Voedselteams en Iris van de Graaf, Van Eigen Erf. Vanaf 15 huishoudens kan je je eigen voedselcoöperatie starten als volledige vervanging van de supermarkt. Als burgergroep of als boer met een korte keten. Doe mee!
Speciaal voor: boeren, tuinders, geïnteresseerde consumenten

Maandag 18 januari 2021 van 13:00 tot 13:30 uur
63. Boerderijwinkel, Groentenabonnement, webwinkel of boerenmarktkraam: slim je eigen producten verkopen
Met Linda Duijndam – Hoeve Biesland, Maria van Boxtel, Land & Co en Iris van de Graaf, Van Eigen Erf. Je eigen producten verkopen is het mooiste wat er is! In deze workshop tips voor slimme winkelinrichting en goed klantencontact. Speciaal voor: boeren en tuinders, starters of ervaren in korte keten

Dinsdag 19 januari 2021 van 14:00 tot 14:30 uur
71. Verleid je klant; Culinaire activiteiten op de boerderij
Met Josèt Vermeer – Sprankenhof, Maria van Boxtel, Land & Co en Iris van de Graaf, Van Eigen Erf. Oogstfeestmaal, kookworkshop, zelf kruiden plukken: er zijn allerlei manieren om klanten te vinden en te binden met culinaire activiteiten op de boerderij. Josèt Vermeer, Sprankenhof, biedt succesvolle concepten en deelt haar ervaringen. Speciaal voor: boeren en tuinders, starters of ervaren in activiteiten op de boerderij

Dinsdag 19 januari 2021 van 16:30 tot 17:00 uur
75. 'Proef het Streekplein' – online kookdemonstratie
Kok Linde van de Graaf kookt met de heerlijke producten van het Streekplein. Proef mee – op afstand – van haar heerlijke gerechten. Met vlees van boerderij Sonneclear, feta van Hansketien en nog veel meer. Maak kennis met smaakvolle, biologische producten uit de regio. Met productpresentatie van de boeren en tuinders zelf: luister naar de verhalen van deze bijzondere producenten. En leer hoe je deze lekkere producten kan bestellen voor jouw groothandel of winkel. Speciaal voor: iedereen met (online) smaak! Zoals inkopers van ketens, winkels, horeca of groothandel

Vrijdag 22 januari 2021 van 10:30 tot 11:00 uur
95. Een regio merk voor lokale producten in de supermarkt
Met Hans Kok - Jumbo Hans Kok uit Colmschate, Arjuna Huis in 't Veld - Biologische melkveehouderij De Melkbrouwerij uit Lettele (Foodheld van 2020) en René de Bruin - SPN/Streekwijzer. Samenwerking tussen lokale producenten en supermarkten: hoe regel je de logistiek, hoe verdeel je de marges, hoe regel je continuïteit en hoe blijf je onderscheidend in het schap?? Een unieke samenwerking tussen 10 supermarkten en (bio-)producenten uit de omgeving van Deventer deelt de start-ervaringen. Van de regio, voor de regio. Speciaal voor: (franchise) ondernemers van supermarkten, inkopers voor winkel, horeca of groothandel, boeren en tuinders met ambitie in de supermarkt


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven