Ecostoven met Biologisch Goed Van Eigen Erf

Ecostoof kookt online op BioKennisWeek

De BioKennisWeek is dit jaar de online vervanging van de Biobeurs, de jaarlijkse vakbeurs voor de biologische sector. Van 18 tot en met 22 januari biedt de BioKennisWeek een vol programma van workshops en online standhouders.

Tijdens de online workshop 'Proef het Streekplein' op dinsdagmiddag 19 januari om 16:30 demonstreert kok Linde van de Graaf slow cooking zonder energie met de Ecostoof. Natuurlijk met alle ingrediënten van de biologische boeren van het Streekplein. De Ecostoof is de oude hooikist in een nieuw jasje. Deze energiebesparende kooktechniek was de afgelopen eeuw vooral populair ten tijde van brandstofschaarste. Vandaag de dag is energiezuinig koken actueler dan ooit, vanwege klimaatdiscussies. Ecostoven gaat daarom uitstekend samen met duurzame en zeldzaam lekkere biologische producten van eigen erf.

Ecostoof is de oude hooikist in een nieuw jasje: een eeuwenoude bereidingswijze om maaltijden op lage temperatuur te garen en vervolgens warm te houden, zonder energie.

Het werkt zo: Breng je pan met eten aan de kook en stop in de Ecostoof. Door slimme isolatie blijft je eten zo heet dat het vanzelf gaart, zonder energie, zonder aanbranden en met behoud van alle smaken en voedingsstoffen! Lekker, gezond en duurzaam.

Dinsdag 19 januari 2021 van 16.30 tot 17.00 uur
75. 'Proef het Streekplein' – online kookdemonstratie.
Kok Linde van de Graaf kookt met de heerlijke producten van het Streekplein. Proef mee – op afstand – van haar heerlijke gerechten. Met vlees van boerderij Sonneclaer, feta van Hansketien, hangop van Erf1 en nog veel meer. Maak kennis met smaakvolle, biologische producten uit de regio. Met productpresentatie van de boeren en tuinders zelf: luister naar de verhalen van deze bijzondere producenten.

Klik hier voor meer informatie over de BioKennisWeek
Maandag 18 januari tot en met vrijdag 22 januari 2021.

Het Streekplein is een samenwerking van SPN (Streekeigen Producten Nederland), Stichting Van Eigen Erf en het Netwerk Biologische InfoCentra en Land & Co. Het Streekplein is mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven