Vordering stillegging Doens Food afgewezen

Doens Food Ingredients B.V. hoeft niet te worden stilgelegd. De vordering die het Openbaar Ministerie om het bedrijf stil te leggen vanwege het niet voldoen aan voedselveiligheidseisen is gisteren door de rechter afgewezen. Bij het bedrijf werd met blijdschap en opluchting gereageerd.

"DFI heeft met verbazing kennis genomen van het persbericht van het Openbaar Ministerie van 6 januari 2021", reageert Dennis Minnaard namens DFI. "Wij herkennen ons absoluut niet in het beeld wat hier geschetst wordt. DFI heeft in de afgelopen decennia een bedrijf en een naam opgebouwd om trots op te zijn. DFI heeft kwaliteit en voedselveiligheid daarbij altijd hoog in het vaandel staan en daar kunnen haar klanten op rekenen." 

DFI betreurt het dat het OM ervoor heeft gekozen om publiciteit te zoeken terwijl de zaak nog onder de rechter was. Met blijdschap en opluchting heeft DFI en haar werknemers dan ook vernomen dat de vordering van het OM is afgewezen. 

Focus op kwaliteitsbeleid
"DFI heeft juist in het verleden maar zéker ook de afgelopen jaren zwaar ingezet op het nóg sterker maken en verbeteren van het Kwaliteitsbeleid. Zo is bijvoorbeeld de productielocatie volledig vernieuwd en voldoet deze aan alle Kwaliteitseisen die vandaag de dag worden gesteld. Niet voor niets zijn wij FSSC 22000 en GMP+ gecertificeerd en hier zijn wij trots op. Daarnaast heeft DFI in 2016 er zelfs voor gekozen om een onafhankelijke externe partij aan te stellen om het hele Kwaliteitsbeleid nog eens goed te screenen en waar mogelijk te verbeteren. Dit heeft onder andere geleid tot het opzetten en implementeren van een volledig nieuw Kwaliteitshandboek met procedures, werkinstructies, overzichten en registratieformulieren. Daarnaast is er door middel van implementatie van een nieuwe productiemodule een nog betere borging van de tracering in ons ERP systeem tot stand gebracht. Ook is het kwaliteitsteam sterk uitgebreid en zijn er talloze externe certificeringen, zoals bijvoorbeeld ISO 22000, behaald of met succes verlengd. Dankzij al deze goede stappen en een sluitend Kwaliteitsbeleid kunnen wij ons dan ook niet vinden in de diverse aantijgingen en herkennen wij ons niet in het beeld wat nu wordt geschetst."

Vertrouwen
"Ondanks de uitdagingen die een dergelijk onderzoek met zich meebrengen, kunnen de klanten van DFI er op rekenen en vertrouwen dat wij de service zullen blijven verlenen die zij van ons gewend zijn en wij zien de toekomst met vertrouwen tegemoet", besluit Dennis.

Voor meer informatie: www.doensfood.com


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven